Hoe te Classroom games maak gebruik van PowerPoint 2007

Hoe te Classroom games maak gebruik van PowerPoint 2007


Kids vandaag de dag worden aangetrokken door de schermen; televisieschermen, computerschermen, handheld game schermen ... en nog veel klaslokalen zijn nu gezegend met een soort van projectiescherm. Leer hoe je een gameshow-stijl beoordeling spel te maken (Jeopardy! Te oud voor uw kinderen? Who Wants to Be A Millionaire is net zo eenvoudig!) Met behulp van Microsoft PowerPoint 2007 een leuke beoordeling spel dat al uw kinderen zullen genieten van te maken.

instructies

1 Hoe te Classroom games maak gebruik van PowerPoint 2007

Het eerste wat je wilt doen bij het ontwerpen van een PowerPoint-spel voor leerlingen is om een ​​opvallend design dat zal grijpen en vast te houden aan hun aandacht te plukken. PowerPoint wordt geleverd met een aantal vooraf ingestelde ontwerpen die u uw keuze kunt maken uit door te klikken op de "Design" tab aan de bovenkant van het venster na het openen van PowerPoint 2007 (zie foto). U kunt ook de kleuren van het ontwerp te veranderen met behulp van de knoppen onder het tabblad "Design".

2 Hoe te Classroom games maak gebruik van PowerPoint 2007


De meeste spellen maken gebruik van een soort van tabel van punt waarden of dollars die kan worden geklikt om vragen te brengen. Om een ​​'Jeopardy! "Insert - Stijl tafel, moet u op het tabblad "Invoegen" en klik op "Table." U kunt met uw muis slepen om het aantal rijen en kolommen die u wilt (zie foto) te selecteren; 6 van 6 past vrij goed voor klassikaal spel doeleinden.

3 Hoe te Classroom games maak gebruik van PowerPoint 2007


Zodra uw tafel is geplaatst, moet u het te vergroten tot het nemen van de hele dia, of in ieder geval het grootste deel van het. Het ontwerp zal worden gedekt voor deze dia, maar maak je geen zorgen, het zal op de vraag dia's. Klik gewoon op en sleep de randen van de tafel om het te vergroten om de grootte die u wenst. Vervolgens kunt u in de donkere cellen typen langs de bovenkant van de tabel verschillende catergories voor je spel (in het geval van het beeld van de stappen van het schrijfproces). Typ ook point-waarden (of dollars, of wat je wilt) in elke kolom van cellen. We zullen hyperlinks toe te voegen in een moment.

4 Hoe te Classroom games maak gebruik van PowerPoint 2007


Je gaat naar de tekst wilt groter te maken en te centreren in de cellen om het meer esthetisch te maken (de kinderen zijn dol op dingen die er goed uitziet). Markeer alle cellen, en onder het tabblad "Thuis", kunt u de tekst lettertype, grootte te veranderen, en centreren (zie foto). Speel met lettertypen en maten totdat je iets wat je wilt.

5 Hoe te Classroom games maak gebruik van PowerPoint 2007


U moet uw vraag dia's maken voordat u kunt koppelen om ze van de tafel dia die u zojuist hebt gemaakt. Om een ​​nieuwe dia naar de show toe te voegen, klik gewoon rechts in het paneel aan de linkerkant onder de miniatuur van de schuif je mee bezig bent. Kies Nieuwe dia en een nieuwe dia met uw gekozen ontwerp zal verschijnen. Typ uw eerste vraag naar de nieuwe dia; we zullen een link naar het van de tafel in een moment.

6 Hoe te Classroom games maak gebruik van PowerPoint 2007


Om hyperlink naar deze slide, nu, moet u terug naar uw eerste dia (degene met de tafel) gaan, markeert de cel in de eerste kolom, eerste rij (in dit voorbeeld, de eerste "10"), en rechts -Klik. Selecteer "Hyperlink toevoegen." In het venster dat verschijnt de optie 'Plaats in dit document "in het linker hand (zie foto). Eenmaal daar, kunt u de dia die u wilt hyperlink te selecteren (in dit geval, Slide 2), en een preview van het zal ook verschijnen aan de rechterkant. Klik op "OK" en je hebt een hyperlink gekregen!

7 Hoe te Classroom games maak gebruik van PowerPoint 2007


Hyperlinktekst zal nu een andere kleur dan de andere tekst en onderstreept. Als u met de rechtermuisknop op het, kunt u ervoor kiezen om "Go To Hyperlink" en u zult naar de dia die u hebt hyperlink te worden gebracht. Nu, tijdens het spelen van het spel, zal je waarschijnlijk wilt in staat zijn om direct terug naar de tafel dia uit de vraagdia springen. Hiervoor wil je een "thuis" hyperlink op elke vraag pagina die links terug naar de dia te zetten. Ik stel voor op het tabblad "Invoegen", het selecteren van "vormen," en te klikken op de actie-knop die eruit ziet als een huis aan de onderkant (zie foto). U kunt deze foto te zetten in een hyperlink naar de eerste dia door met de rechtermuisknop te klikken op het huis en het herhalen van stap 6, linken naar dia 1. U kunt kopiëren en plakken dit huis op elke vraag glijbaan, en de link zal zo lang werken als u hebt gemaakt de link voor het kopiëren.

8 Laat uw dia's door het herhalen Stap 5 zo vaak als je nodig hebt, en het creëren van hyperlinks naar elke vraag met behulp van Stap 6, en je hebt jezelf een leuke, klikbare, klassikaal overzicht spel dat de kinderen zullen houden! Breek studenten in teams en houden score voor een motiverende uitdaging zullen ze vragen om opnieuw ... en u zult in staat zijn om dat met gemak door simpelweg het veranderen van de kolom titels en de vragen over de dia's!

Hints

  • Oefening baart kunst; hoe meer ervaring je hebt met PowerPoint, hoe meer je zult kunnen doen met dit project. Dus neem de tijd om te verkennen, en probeer niet om deze 's nachts aan te pakken voordat een review dag!