Offline Caching Limieten voor de iPad

Offline Caching Limieten voor de iPad


Je iPad opslagruimte alleen afhankelijk is van de hardware grenzen, maar individuele apps kunnen limieten op uw opgeslagen items binnen die apps te plaatsen. Apps die verbinding maken met het internet, maar opslaan van gegevens offline hebben een cache, zoals Dropbox, Documents to Go, QuickOffice, GoodReader en andere productiviteit apps. Het verwijderen van items uit de cache zal ze niet verwijderen van online opslag, maar zal vereisen dat u hen om uw iPad opnieuw te downloaden de volgende keer dat u wilt om ze te bekijken.

IPad Storage

De iPad slaat gegevens in afzonderlijke toepassingen in plaats van in een bestandssysteem toegankelijk is voor meerdere programma's, zoals een computer werkt. Dit betekent dat elke app kan zijn eigen instellingen hebben voor de opslag van bestanden, met inbegrip van de organisatie systemen en cache grootte. Apps die tijdelijke cache systemen gebruiken om uw online bestanden op te slaan offline hebben over het algemeen een standaard cache limiet en alternatieve gebruiker ingestelde limieten. De app-ontwikkelaar bestuurt deze programmering, niet Apple of de iPad inheemse software.

Aanpassen Grootte Cache

Zoek de "Instellingen" of de functie 'Extra' in uw app die een cache gebruikt. Dit vereist meestal tikken op een sleutel of tandwielpictogram. Mogelijk moet u tik op een "Advanced" knop of de knop "Cache" om de cache-instellingen. Tik op een tekst te maken met "Cache" of "Local storage" om meer opties te lanceren, of probeer te tikken op een zijwaartse pijl naast uw cache instelling aanbiedingen. Sommige apps hebben preset cache limieten om uit te kiezen, zoals 100MB, 200MB en 1GB, terwijl anderen een veld kan bieden voor u om uw eigen bedrag in te voeren. Als de cache waarden vermeld te laag zijn voor uw behoeften, contact opnemen met de app-ontwikkelaar van verhoogde cachegroottes vragen. Contact opnemen met Apple zal het probleem niet oplossen, tenzij Apple de app gemaakt. Als u een cache of lokale opslag informatie niet kan vinden, kan de app alle beschikbare opslagruimte te gebruiken voor uw tijdelijke bestanden. Neem contact op met de app-ontwikkelaar om uit te vinden informatie over een specifieke app.

Over-Limit cache Issues

Sommige apps moet u de cache handmatig te wissen wanneer het vol krijgt, terwijl anderen automatisch in de cache gegevens gewist om ruimte voor actieve gegevens. Als u foutmeldingen ontvangt, zoals men een bestand zeggen te groot is, voert u uw instellingen voor die app en wis de cache gebruik van de tools op het scherm aanwezig. In het algemeen, vereist dit te tikken "Clear cache" of "Verwijderen tijdelijke bestanden." In sommige apps, dit is niet genoeg. U moet ook de app of zelfs de iPad opnieuw op te starten. Als u nog steeds de bestandsgrootte of andere fouten te ontvangen in die app, druk op de home-knop, en vervolgens dubbelklik erop om de multitasking-venster te starten. Houd op de app dat is het probleem veroorzaakt en druk op de "-" om te sluiten. Houd de slaap / waak-knop, en schuif de power-off slider die wordt weergegeven. Zodra u uw iPad na de volledige uitschakeling opnieuw op te starten, moet je cache duidelijk zijn en kun je nieuwe bestanden te downloaden.

overwegingen

Maakt niet uit hoe u ervoor kiest om uw iPad app caches te stellen, ze zijn allemaal afhankelijk van uw beschikbare opslagruimte grenzen. Als je een 16GB iPad te gebruiken en hebben slechts 2 GB ruimte beschikbaar is, kunt u geen bestanden groter dan 2 GB uit te downloaden, zonder welke app je gebruikt. Het downloaden van bestanden in één app zal de cache niet duidelijk in een andere app, zodat u meer ruimte, ook al is de tweede app automatisch bestanden verwijderen om ruimte toe te voegen wanneer u binnen die app te downloaden.