Hoe maak je een rooster met Paint Draw

Microsoft Paint, is op het eerste gezicht, een eenvoudig programma. Hoewel de graphics maken en editing tools een kaars aan krachtpatsers zoals Photoshop en GIMP niet kan houden, heeft het vele verborgen mogelijkheden die het nuttig te maken. Een dergelijke capaciteit is het vermogen om snel netten trekken. In plaats van te hoeven nauwgezet plotten uit elke regel met de hand, kunt u snel dupliceren lijnen een raster zo groot als je wilt vormen.

instructies

1 Open Paint door te klikken op de knop Start en het navigeren naar "Alle Programma's"> "Accessoires"> "Paint".

2 Selecteer de rechte lijn van de lijst Vormen. Klik ergens op je canvas, houdt u de Shift-toets ingedrukt en sleep om een ​​verticale lijn te creëren.

3 Klik op de "Select" drop-box en zet "Transparante selectie" in het menu dat verschijnt. Overschakelen naar de rechthoekige selectie gereedschap en sleep een doos omsluit uw nieuwe regel.

4 Houd de Shift-toets ingedrukt en klik eenmaal op de geselecteerde lijn. Laat de Shift-toets ingedrukt en sleep de lijn naar een nieuwe positie. U zult zien dat een andere lijn blijft in de oorspronkelijke locatie, gedupliceerd. Herhaal dit proces tot een lange rij van evenwijdige lijnen te creëren.

5 Schakel over naar het tabblad Weergave als het absoluut noodzakelijk dat de lijnen van het raster zijn op gelijke afstand, en vink het vakje "rasterlijnen". Zoom in op ten minste 400 procent tot elke pixel geschetst zien. Dit zal u toelaten om uw gekopieerde rijen perfect te positioneren, het tellen van het aantal pixels tussen de regels.

6 Teken nog een lijn in een leeg deel van het doek op dezelfde manier, maar maken dit een horizontaal. Sleep deze naar de reeks van verticale lijnen op het net te beginnen, en dupliceren totdat het rooster volledig is ingevuld.

Hints

  • U kunt afwisselend houd de "Shift" toetsen "Ctrl", terwijl klikken en te slepen om de lijn te dupliceren.