Hoe maak je een WordPress bericht ID

Hoe maak je een WordPress bericht ID


WordPress kent ID-nummers op elke post en pagina die u publiceert. Je kunt nooit de ID veranderen, hoewel je de titels en sub-directory of "slak" namen kunnen veranderen. Als u de standaard URL-structuur voor WordPress te gebruiken, vindt u de ID van een post te zien in de adresbalk van je browser als je die post te bezoeken. De meeste blogs gebruik "Permalinks" dat de post-ID te verbergen, zodat je een truc nodig hebt om dat nummer te vinden. Programmeurs moeten ook de ID voor een aantal template-bestand code.

instructies

Zoek de ID in het Dashboard

1 Log in op de WordPress dashboard door het bezoeken van deze pagina:

http://yourdomain.com/wp-admin

Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord, indien daarom wordt gevraagd, en druk op 'Enter' om in te loggen. Het dashboard is het bedieningspaneel voor uw WordPress website.

2 Klik op "Berichten" in het linker menu en klik vervolgens op het bericht dat u wilt controleren. Kijk naar de adresbalk van uw browser. Het adres bevat een URL voor "post.php" plus een vraagteken en "post =" met een nummer dat volgt. Het nummer is de id voor die post. Terwijl je de post titel of het kan veranderen "naaktslak," de ID blijft altijd hetzelfde.

3 Klik op "Pagina's" in het linker menu en klik vervolgens op de titel van een pagina. Kijk naar de adresbalk weer. Net als met berichten, pagina's krijgt ook na de ID-nummers. In het geval van id's, WordPress behandelt pagina's en berichten op dezelfde manier.

Vind de ID programmatisch

4 Ga naar de map van uw huidige WordPress theme en open een template bestanden die u wilt bewerken met behulp van een code-editor zoals Notepad ++, jEdit of BBEdit. U kunt ook bewerken uit het dashboard door naar "Appearance" en dan "Editor." Bestanden worden genoteerd op de uiterst rechtse kant.

5 Gebruik de functie get_the_ID () om de ID van een bericht of pagina. Deze functie geeft de ID zonder weer te geven op een webpagina; Gebruik the_ID () om de post-ID worden weergegeven als de inhoud van de post of pagina. Wijs de ID aan een variabele, zodat u kunt doorgeven aan andere functies. Hier is een voorbeeld:

$ Post_id = get_the_ID ();

6 Verkrijg de post-ID van de titel met behulp van een MySQL query. Dit is ingewikkelder omdat WordPress een sjabloon tag functie om alle technische werk voor u doen niet aan te bieden. Hier is wat voorbeeldcode:

<? Php

$ Title = 'Sample Post';

$ Titleid = $ wpdb-> get_var ( "SELECT ID FROM $ wpdb-> berichten WHERE POST_TITLE = '" $ titel..' '');

?>

De bovenstaande code stelt een variabele "Sample Post", dat vervolgens wordt overgegaan in een MySQL query. De query zelf wordt opgeslagen in de "titleid" variabele. U kunt dan doorgeven dat variabele ergens anders in de code of uitvoer met behulp van "<? Php echo $ titleid;?>".

Hints

  • Bij het gebruik van code om een ​​ID te vinden, moet u de output van de ID naar het scherm tijdens de ontwikkelingsfase, zodat u kunt controleren u de juiste waarde. Gebruik commentaar merken aan "commentaar uit" testen code voordat de website live gaat.
  • Back-up van uw thema bestanden voordat ze te bewerken.