Het instellen van een verbinding tussen een computer en VirtualBox

VirtualBox is een virtualisatieplatform dat virtuele machines draait op een host-computer. Een verbinding tussen de virtuele computer en de hostcomputer kunnen delen van bestanden en service mogelijkheden te bieden. Virtuele apparaten, zoals de webserver en database combinaties of intranet applicaties, kunnen profiteren van dit soort interactie. Er zijn twee manieren om een ​​verbinding met de hostcomputer te stellen. Om bestanden of mappen te delen, gebruik maken van de VirtualBox gedeelde mappen voorzien. Om database services, FTP of webservices te delen, gebruik maken van een gastheer-only netwerkverbinding. De host-only netwerkadapter zorgt voor een netwerkverbinding tussen de hostcomputer en de virtuele machine.

instructies

gedeelde mappen

1 Klik op de virtuele machine in de belangrijkste VirtualBox venster, klik op de knop 'Instellingen' in de werkbalk.

2 Klik op de knop "Gedeelde mappen" in het venster "Instellingen".

3 Klik op het plusteken naast de lijst met mappen om een ​​nieuwe gedeelde map toe te voegen.

4 Klik op de "Map Pad" drop-down menu om een ​​nieuwe map toe te voegen. Ga naar de map die u wilt toevoegen, en klik op 'OK'. De map zal verschijnen in de virtuele machine als een gedeelde map. Raadpleeg de handleiding voor uw specifieke gast besturingssysteem om te zien waar gedeelde mappen zich bevinden.

Host-only Network Adapter

5 Klik op de virtuele machine in de belangrijkste VirtualBox venster, klik op de knop 'Instellingen' in de werkbalk.

6 Klik op de "Network" knop in het venster "Instellingen".

7 Klik op de optie 'NAT' en verander het naar "Host-only-adapter." Klik op "OK" om de adapter te creëren. De host computer en guest virtuele machine zijn nu aangesloten op een particulier netwerk alleen toegankelijk voor de host en de virtuele machine.