Ondersteuningsprogramma's voor Windows 2008

Ondersteuningsprogramma's voor Windows 2008


Windows Server 2008 kwam als een update voor Windows Server 2003, en dit werd al snel gevolgd door Windows Server 2008 R2. Gereedschappen voor deze versie van de software hulp beheerders organiseren en beheren van de gebruikersprofielen aangemeld bij en software-programma's die momenteel op de server geïnstalleerd. Deze tools kunnen ook gebruikt worden om serverrollen (wat de belangrijkste taak van de server is) toe te voegen of te verwijderen. Al deze instrumenten moeten worden geïnstalleerd op de server.

bCDEDIT

De BCDEDIT command-line tool kan worden gebruikt om de gegevens in de map Boot Configuration Data (BCD), waar alle boot configuratie-instellingen zijn opgenomen te bewerken. Deze tool kan worden gebruikt om bestaande gegevens te bewerken, of het kan ook worden gebruikt om nieuwe opslag gebieden te ontwikkelen of voeg meer boot opties. Het kan echter alleen gebruikt worden voor het manipuleren standaardgegevensindelingen. BCDEDIT bevindt zich in de map% windir% \ System32 map. Alleen beheerders kunnen deze tool gebruiken, dus moeten de gebruikers te worden aangemeld als beheerder voordat u bcdedit.

Remote Server Administration Tools

Met de remote server beheer gereedschapsset, kunnen beheerders organiseren en de controle van de verschillende serverrollen of functies (processen die gereedschap of software-programma's uit te voeren) via een externe computer. Om dit te doen, moet de externe computer waarop Windows Vista met Service Pack 1. Deze tool is compatibel met zowel 32-bit en 64-bit computers en alle versies van Windows Vista. Deze tool kit bevat Active Directory-certificering en domeinbeheer service tools; DNS (Domain Name System) en DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) server instrumenten; terminal services, waarmee beheerders de toegang tot applicaties en software programma's op externe computers te krijgen; en Universal Beschrijving, Discovery and Integration, dat is een business tool die informatie geeft over de dienstverleners en hen in staat stelt om te communiceren met elkaar.

Command Server Manager

De Server Manager Command is een command-line tool die is geschreven als ServerManagerCmd.exe. Met deze tool kunnen beheerders automatisch toevoegen of verwijderen van software programma's, server rollen en functies, en het kan worden gebruikt om processen die vaak draaien stroomlijnen. De Server Manager Command zal dan het genereren van een logboek van de verrichte werkzaamheden en de zoekopdrachten die werden uitgevoerd. De tool kan gebruikt worden om enkele processen draaien, of het kan worden gecombineerd met de XML of Extensible Markup Language, antwoord bestand om meerdere processen draaien. Dit instrument moet alleen worden uitgevoerd binnen de command prompt, die kan worden geopend vanuit het menu "Start", en de gebruikers moeten worden aangemeld als beheerder.