Hoe kan ik een Dell Recovery Disk gebruiken

Hoe kan ik een Dell Recovery Disk gebruiken


Een Dell Recovery Disk is een verpakte cd die bij elke nieuwe Dell-desktop of laptop computer. Laat u niet misleiden door het woord "herstel", echter. Deze schijf helpt u alleen "herstellen" uw fabrieksinstellingen voor de computer en het Windows-besturingssysteem; het zal niet uw vertrouwde inhoud van de vaste schijf te herstellen of kunt u uw Windows Vista of 7 binnenkomst wachtwoorden te wijzigen. Met behulp van een Dell Recovery Disk betekent opnieuw beginnen en het retourneren van de computer naar de manier waarop het was de dag van aankoop.

instructies

1 Plaats de Dell Recovery Disk in het cd- of dvd-station terwijl de computer is uitgeschakeld. U kunt pop openen de aandrijving door het uiteinde van een paperclip in het kleine gaatje aan de voorkant van het station. Van toepassing lichte druk op de release knop in het gat te duwen, en de drive deur opent.

2 Start de computer. In de meeste gevallen, de computer detecteert de aanwezigheid van de schijf en direct start het installatieproces. Als de berichten op het scherm vertellen u de computer niet kan opstarten vanaf deze schijf, of als de computer blijft het opstarten van uw oude Windows-bureaublad, moet u de opstartvolgorde resetten in je BIOS, zodat de machine laarzen eerst vanaf de cd, niet de harde schijf. U kunt uw BIOS om de boot in te stellen door op "F1", "F2" of "Verwijderen" als je jouw computer begint te starten in te voeren. Maak uw wijzigingen opslaan en vervolgens opnieuw op te starten.

3 Reageren op de inleidende vragen die kunnen opduiken op het scherm. In de meeste gevallen wordt u gevraagd of u het Dell Recovery programma uit te voeren. Antwoord "Ja" of druk op "Enter" om verder te gaan met het herstelproces. Wees ervan bewust dat in de meeste gevallen de inhoud van uw harde schijf zal worden overschreven als u doorgaat.

4 De voortgang van de herinstallatie en eventuele vragen die u kan worden gesteld tijdens het proces te beantwoorden. De Dell Recovery Disk installeert meestal Windows en vervolgens opnieuw installeert alle stuurprogramma apparaat nodig is om de computer volledig te bedienen, met inbegrip van de Ethernet-kaart, de monitor, de geluidskaart en andere bestuurders.

5 Verwijder de Dell Recovery Disk wanneer u wordt gevraagd dit te doen door het programma en vervolgens opnieuw op te starten. U kan nodig zijn om enig herstel stappen, zoals het activeren of uw exemplaar van Microsoft Windows valideren opnieuw wanneer de computer in staat is om een ‚Äč‚Äčinternetverbinding te maken te voltooien. Zodra die hindernis is uitgeschakeld, kunt u uw software programma's en alle gearchiveerde bestanden die u hebt opgeslagen op andere media, zoals cd's en flash drives opnieuw te installeren.

Hints

  • Opslaan en uw Dell Recovery Disk te beschermen. U kunt een recovery disk die bestemd zijn voor een ander merk en model van de machine niet. Als je verliest of schade aan uw herstel schijf, kunt u meestal de aanschaf van een vervangende schijf van Dell.