Hoe te berekenen Geschatte downloadtijd

Download is afhankelijk van twee primaire factoren: de snelheid van de verbinding en de grootte van het bestand. Als u weet dat beide figuren, kunt u eenvoudig een schatting van de download tijd. Echter, een aantal secundaire factoren beïnvloeden deze berekening, maar zijn niet gemakkelijk beschouwd. Het bestand download server snelheid, het aantal knooppunten waarlangs je verbinding passes en eventuele gelijktijdige downloads van invloed op de downloadtijd. Hoewel je niet aan al deze voorwaarden in uw berekening kan factor, kunt u een redelijke schatting te krijgen.

instructies

1 Kijk omhoog totale omvang van het bestand. De meeste servers en peer-to-peer-programma's zal de bestandsgrootte weer te geven, zodat je gewoon nodig om het juiste veld te verwijzen. Als u de grootte niet kunt zien, dan beginnen met het downloaden en kijken in de download-venster; browsers zal meestal de grootte weer te geven daar.

2 Bepaal de snelheid van de verbinding. Als u het downloaden van een grote site, zal deze snelheid waarschijnlijk snelheid van uw internetverbinding, die meestal wordt gemeten in megabits per seconde (Mbps) zijn. Als u downloaden van een trage server of via peer-to-peer, dan kun je de verbinding te starten en kijk in de download venster, die meestal toont de huidige download snelheid.

3 Zet uw snelheid in vergelijkbare eenheden als de bestandsgrootte. Als voorbeeld, als uw download snelheid is 6,0 Mbps, u zou dit cijfer te delen door 8-0,75 megabytes per seconde te berekenen (MBps, let op de hoofdletter "B").

4 Verdeel de bestandsgrootte door de verbindingssnelheid te downloadtijd berekenen seconden. In het voorbeeld zou een 800-MB file 1067 seconden. Verdeel dit cijfer met 60 om te zetten naar 17,8 minuten.

Hints

  • Er zijn 8 bits een byte, 1024 bytes een kilobyte, 1024 kilobytes een megabyte en 1024 megabytes aan een gigabyte.