Mijn computer start niet op en het scherm heeft Brabbeltaal

Mijn computer start niet op en het scherm heeft Brabbeltaal


Van tijd tot tijd, kunt u problemen met het opstarten van uw computer en uw monitor kan "wartaal" weer te geven tijdens dit proces. Deze fouten kunnen worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder een virus op de computer of harde schijf kapot. Gewoon omdat de machine niet zal opstarten, echter, betekent niet dat je niet in staat zijn om het te repareren. Wanneer u het eigenlijke probleem te ontdekken, kunt u dit zelf op te lossen - of betalen een professionele computer technicus om een ​​oplossing te vinden.

BIOS Problem

Als uw computer de aan, maar niet opstarten in Windows, kunt u een BIOS probleem. De BIOS - afkorting voor Basic Input-Output System - controleert alle hardware zodra je de computer aanzet. Hardware zijn opgeslagen in het Complementary Metal-Oxide Semiconductor willekeurig toegankelijk geheugen (CMOS RAM) chip, die niet-vluchtig geheugen bevat. Noteer alle foutmeldingen die op het scherm verschijnen wanneer u eerst macht op de computer, omdat deze vaak nuttig bij de vaststelling van dergelijke problemen te bewijzen. Zo kunt u het bericht gebruiken in een online zoeken of brengen de inhoud ervan op uw computer technicus.

Opstartsectorvirus

Een andere reden kan uw computer niet meer opstarten, terwijl uw scherm wartaal zoals onleesbare tekens een boot sector virus op uw harde schijf zou kunnen zijn. Deze virussen vervangen door hun eigen code voor de master boot record (MBR), dat zijn kleine programma's die elke keer dat u uw computer opstart runnen zijn. Deze virussen verspreid wanneer u surft kwaadaardige websites of opstarten vanaf een geïnfecteerde externe schijf (zoals een externe harde schijf of USB-stick).

Hard Drive Failure

Uw computer kan niet te wijten opstarten van een mechanisch defect van de harde schijf. Wanneer dit gebeurt, kunt u één of meer tekenen die wijzen merken. Zo kan de aandrijving vreemde metalen geluiden te maken. Deze geluiden zou kunnen betekenen dat de schijf lees / schrijfkop doelloos is pak slaag. Verschillende waarschuwingen voorafgaand aan het falen rijden ook bestaan, met inbegrip van frequente besturingssysteem bevriest, bestanden verdwijnen en frequente vastlopers tijdens het opstarten.

Voorzorgsmaatregelen

Een van de belangrijkste acties die u kunt nemen om het opstarten problemen te voorkomen is het installeren en uitvoeren van een anti-virus programma. Deze programma's scannen van uw computer en verwijder schadelijke bestanden. U kunt ook helpen voorkomen dat harde schijf kapot door die regelmatig rijden onderhoud tools op uw computer, zoals "Disk Defragmenter" en "Error controleren" nutsbedrijven. Beiden zijn afkomstig uit computers met Windows. Tot slot, een back-up van uw gegevens regelmatig om het verlies van gegevens in het geval van een harde schijf kapot te voorkomen.