Hoe aan te passen Web Browser Color Display voor blinden en slechtzienden

Hoe aan te passen Web Browser Color Display voor blinden en slechtzienden


Het bekijken van een webpagina met een lichte achtergrond en donkere tekst vormt een probleem voor sommige mensen met een visuele handicap. De lichte contrast tegen de donkere tekst kan pijnlijk zijn. Afhankelijk van de visuele handicap, sommige mensen liever websites die een donkere achtergrond met een lichtere tekst hebben. De donkere achtergrond is minder pijnlijk voor de ogen en maakt de tekst makkelijker te lezen. Hoewel je misschien niet in staat zijn om het kleurenschema te veranderen op de individuele website die u bekijkt, zijn er wijzigingen die u kunt maken in uw webbrowser om het bekijken van high-contrast websites beter leesbaar te maken.

instructies

Aanpassen van Mozilla Firefox Weergave

1 Klik op het tabblad "Opties" in het menu "Extra" op de Mozilla Firefox menubalk. Zodra het venster "Opties" wordt geopend, zult u verschillende tabbladen vermeld over de bovenkant te zien.

2 Klik op de "Content" icoon. Kijk naar het midden van het venster waar het zegt "Lettertypen & kleuren."

3 Druk op de knop "Kleuren" om de "kleuren" pop-up venster te roepen. Hier is waar je de achtergrond en de tekst opties kunnen veranderen. U kunt er ook voor kiezen de link kleuren voor zowel bezocht en onbezochte koppelingen.

4 Verwijder het vinkje uit de "Pagina's toestaan ​​om te kiezen voor hun eigen kleuren, in plaats van mijn selecties Boven" in en klik op "OK."

5 Klik op "OK" in het venster "Opties" en sluit Mozilla Firefox. U moet Firefox opnieuw starten om de wijzigingen door te voeren.

6 Navigeer naar een paar webpagina's naar de nieuwe kleurenschema te testen. Controleer of de nieuwe kleurenschema is minder pijnlijk op je ogen.

Aanpassen van Internet Explorer weergeven

7 Klik op 'Extra' in de menubalk en klik op "Internet-opties" uit het menu Extra drop-down menu.

8 Klik op het tabblad 'Algemeen' in het venster "Internet Options", als het niet al vooraf geselecteerd.

9 Navigeer naar de onderkant van het venster "Internet Options" om het gedeelte 'Uiterlijk'. In het gedeelte 'Uiterlijk', klikt u op de "Kleuren" knop om de "kleuren" pop-up venster te roepen.

10 Verwijder het vinkje uit het "Gebruik Windows Kleuren" in. Zodra u de cheque te verwijderen, kunt u de kleuren aan te passen voor de tekst, achtergrond, bezocht en onbezochte koppelingen. Als je wilt dat de "Hover" kleur te veranderen, plaatst u een vinkje in het vakje "Use Hover Kleur" en selecteer uw hover kleur.

11 Klik op "OK" op de "Kleuren" pop-up venster en "OK" in het venster "Internet Options". Afsluiten en start Internet Explorer. Blader naar een paar webpagina's om te zien of de nieuwe kleuren zijn beter op uw ogen.

Hints

  • Mogelijk moet u het kleurenschema voor een aantal websites aan te passen als een kleurenschema niet hetzelfde kan werken voor elke website die u navigeren.
  • Deze stappen werden getest op Internet Explorer 8 en Mozilla Firefox 3.6.13. De stappen kunnen variëren, afhankelijk van oudere en nieuwere browser versies.