Ubuntu 8.10 Bluetooth Tutorial

Ubuntu 8.10 Bluetooth Tutorial


Bluetooth-computers en laptops zijn de standaard nu, en de Ubuntu-distributie bevat krachtige ondersteuning voor alle types van Bluetooth-apparaten, zodat u kunt beginnen met het gebruik van uw apparaten meteen. Voor de meeste Bluetooth-apparaten, moet Ubuntu in staat zijn om het apparaat onmiddellijk te identificeren en u toegang verlenen tot configuratie-opties die ervoor zorgt dat het gebruik van uw apparaat werk als u wenst. Sommige apparaten zullen extra configuratie en eventueel zelfs de installatie van aanvullende pakketten vereist.

Het installeren van Bluetooth pakketten

De eerste stap om het opzetten van uw Bluetooth-apparaten is ervoor te zorgen dat de noodzakelijke pakketten op uw Ubuntu-systeem zijn geïnstalleerd. De Bluetooth-service wordt automatisch gestart, en een pictogram moet worden weergegeven in de taakbalk wanneer u probeert een Bluetooth-apparaat aan te sluiten op uw computer. Als dit niet gebeurt, kan het een teken zijn dat het apparaat niet wordt ondersteund in de huidige configuratie of dat de Bluetooth-service is niet geïnstalleerd.

Om Bluetooth te installeren, gewoon lancering van de package manager (selecteer "System", "Administratie", "Synaptic Package Manager") en installeren van de "Bluetooth" -pakket en alle andere pakketten die Synaptic adviseert installeren. U kunt ook het commando "sudo apt-get install Bluetooth" vanuit een terminal venster naar de Bluetooth-service in Ubuntu te installeren.

Aansluiten van Bluetooth-apparaten

Ubuntu moet automatisch zoeken naar Bluetooth-apparaten als ze eenmaal zijn ingeschakeld. Als het niet automatisch het vinden van uw Bluetooth-apparaat, kunt u vrij gemakkelijk uit de terminal start een handmatig zoeken naar Bluetooth-apparaten. lanceren gewoon een Terminal-venster (selecteer "Applications", "Accessoires", "Terminal") en voer het volgende commando "sudo hidd --search" zonder aanhalingstekens en druk vervolgens op "Enter." Dit commando zal alle beschikbare Bluetooth-adressen apparaat verwerven en stellen u in staat om Ubuntu op die apparaten handmatig verbinding.

Voer "sudo hidd --Sluit aa: bb: cc: dd: ee: ff" zonder aanhalingstekens om uw Bluetooth-apparaat handmatig aan te sluiten op uw computer Ubuntu. Voor het instellen van een permanente verbinding die is gevestigd op elke herstart, moet u het adres Bluetooth-apparaat om uw bestanden via Bluetooth-instellingen toe te voegen door het bestand te openen in een teksteditor met de opdracht "sudo gedit / etc / default / Bluetooth" zonder aanhalingstekens . Zorg ervoor dat u automatisch zoeken mogelijk te maken door het veranderen van de waarde in "HIDD_ENABLED = 0" op 1 en dan vinden de meester binnenkomst en vervang het door het volgende:
HIDD_OPTIONS = "- sluit aa: bb: cc: dd: ee: ff --Sluit aa: bb: cc: dd: ee: ff --Sluit aa: bb: cc: dd: ee: ff --server"