Hoe maak Pie Chart in Excel

Hoe maak Pie Chart in Excel


Excel applicatie van Microsoft Office is meer dan alleen een spreadsheet voor het opslaan en ordenen van gegevens. Excel heeft functies die gebruikers helpen maken grafieken en afbeeldingen om gegevens visueel over te brengen. Cirkeldiagrammen drukken de afzonderlijke onderdelen die een hele componeren - vergelijkbaar met hoe na een pizza wordt gesneden je kunt zien hoeveel stuks zijn beschikbaar voor het serveren. Als u gegevens ontleed in individuele waarden tot een geheel te maken kunt u een effectieve cirkeldiagram in Excel te creëren.

instructies

Maak een tabel met gegevens

1 Klik op cel A1 en typ een beschrijvende header voor uw gegevens - ". Winkelbediende" bijvoorbeeld, Klik op cel B1 en typ een descriptor voor de numerieke data - ". De omzet in dollars" bijvoorbeeld,

2 Typ de overeenkomstige gegevens in de cellen onder de kopstukken. Bijvoorbeeld, de cellen A2 en B2 zeggen: "Jane 'en' 1000 ', respectievelijk.

3 Overslaan naar beneden naar de volgende rij, en voer een andere data-set in de cellen A3 en B3, en ga zo maar door. Voer een data record per rij.

Creëer een cirkeldiagram

4 Markeer het door te klikken op cel A1, houdt u de muisknop ingedrukt en de cursor slepen om alle gegevens omvatten in de tabel gegevens. Bijvoorbeeld, als uw tafel heeft 2 kolommen en 10 rijen, markeert alle cellen van A1 naar B10.

5 Klik op het tabblad "Invoegen" aan de bovenkant van het programmavenster.

6 Klik op de knop "Pie" in het hoofdstuk "Grafieken" en kies een 2-D of 3-D-stijl. Wacht terwijl Excel zorgt voor uw cirkeldiagram rechtstreeks op de spreadsheet die uw tabel met gegevens bevat.

7 Beweeg de cursor over de nieuw aangemaakte cirkeldiagram totdat u de vier-weg kruis met puntige pijlen. Pas de positie van uw cirkeldiagram als deze is het verbergen van uw tabel met gegevens.

Hints

  • Gebruik de "Hulpmiddelen voor grafieken" tabbladen om verdere veranderingen aan het cirkeldiagram, zoals ontwerp, lay-out en het formaat te maken.