Hoe kan ik lettertypen op OpenOffice Install

Nieuwe lettertypen kunnen de documenten en presentaties die u te produceren met OpenOffice, een gratis, open source productiviteit suite verlevendigen. Het is gemakkelijk om nieuwe lettertypen te installeren om te gebruiken met OpenOffice en uitbreiden van de bruikbaarheid van het programma. De eenvoudigste methode is om fonts direct naar de directory van fonts die vervolgens worden benaderd door haar programma's van het besturingssysteem toe te voegen. U kunt gebruik maken van OpenOffice op de meeste besturingssystemen, en het is makkelijk genoeg om fonts toe te voegen in een van hen.

instructies

Windows XP en Vista

1 Download of kopieer het lettertype dat u wilt gebruiken. Let op de directory wordt opgeslagen - dit is belangrijk.

2 Klik op "Start" in de linker bovenhoek van het scherm. Klik op "Configuratiescherm" en vervolgens "Appearances en thema's." In het doosje aan de linkerkant met de titel "Zie ook", klikt u op "Fonts."

3 Klik op "File" op de werkbalk en vervolgens op "Nieuw lettertype installeren ..." Under "Drives" kiezen voor het station dat u het lettertype in opgeslagen, daarna in "Mappen" naar de map waar u het opgeslagen.

4 Kies de lettertypen die u wilt opnemen in het grote veld en zorg ervoor dat het vakje naast "Copy fonts naar de map Fonts 'is aangevinkt. Klik op 'OK'. Herstart OpenOffice en de nieuwe fonts beschikbaar moeten zijn.

Mac OS

5 Download of kopieer het lettertype op uw computer. Dubbelklik op het lettertype bestand.

6 Klik op de "Install Font" knop op de lagere rechter venster van het venster "Font Book" dat verschijnt.

7 Herstart OpenOffice en het nieuwe lettertype moet er zijn.

Linux

8 Download of kopieer het lettertype op uw computer. Afhankelijk van uw versie van Linux, met de rechtermuisknop op het lettertype en kies 'Kopiƫren'.

9 Navigeer naar de map waar OpenOffice opgeslagen lettertypen. Dit is waarschijnlijk: / usr / X11R6 / lib / X11 / fonts / Type1. Klik met de rechtermuisknop in de map en kies 'Plakken'.

10 Herstart OpenOffice en het nieuwe lettertype zal er zijn. Als alternatief kunt u de terminal en het commando "cp [locatie van font] / usr / X11R6 / lib / X11 / fonts / Type1."