Hoe maak ik een Image Map in GIMP

Inbedding weblinks naar afbeeldingen en foto's kunt u hyperlinks visueel aantrekkelijk voor bezoekers van uw website te maken. In plaats van te klikken op een koord van tekst om te navigeren naar een andere webpagina, kan uw bezoekers klik op de afbeelding. En met de image-mapping techniek, kunt u meerdere links naar verschillende delen van uw foto's insluiten. De bovenste helft van de afbeelding kunnen bezoekers naar een site, terwijl de onderste helft zou kunnen verwijzen naar een andere site. En met de hulp van GIMP, een open source image editor, kunt u in kaart zowat elke afbeelding op uw computer.

instructies

1 Lanceer GIMP en laad je afbeelding in het programma. Selecteer de "Open" optie in het menu Bestand om de afbeelding die u wilt werken met importeren.

2 Klik op de "Filters" rubriek en markeer vervolgens de optie "Web" in het menu Filters. Klik op de optie 'Image Map "in het menu Web.

3 Selecteer een selectie vormgereedschap in de Image Map utility. Om een ​​rechthoekig gebied van de afbeelding te selecteren, selecteert u de "Define Rechthoekige Area" tool. Klik op de "Definieer Circle / Oval Area" naar een cirkelvormige selectie te maken. Gebruik de "Define Polygon Area" tool om een ​​veelhoekig gebied van uw foto te selecteren.

4 Ga met je cursor over het beeld in de "Image Map" nut om het gebied in kaart te brengen opgeven. Een vorm overlay zal verschijnen op de afbeelding terwijl u tekent. Dubbelklik op de afbeelding na het tekenen van een vorm; het menu Instellingen zal verschijnen.

5 Geef het type van de link die u zult inbedding in uw afbeelding. Klik op de bubble naast de aard van de link die u zult gebruiken, onder de "Link Type" rubriek.

6 Typ of plak uw link URL in het "URL te activeren wanneer dit gebied wordt geklikt" in. Als je linken naar een lokaal bestand, klikt u op het mappictogram buitenkant van het bestand. Zoek het bestand, met behulp van het bestand Explorer-venster dat verschijnt.

7 Klik op "OK" in het menu Instellingen om uw link insluiten. Klik op de knop "Save" in het menu "Image Map" om de wijzigingen in de afbeelding op te slaan.