Hoe maak je een nieuwe interne harde schijf voor Windows XP installeren

Hoe maak je een nieuwe interne harde schijf voor Windows XP installeren


Naarmate de technologie evolueert, computergebruikers steeds bevinden zich bijna op ruimte op de harde schijf als gevolg van hoeveel media die ze downloaden of genereren. Als u werkt met Windows XP en de noodzaak om een ​​nieuwe interne harde schijf toe te voegen, maak je geen zorgen. Het proces is niet ingewikkeld, en uw computer is waarschijnlijk al ingesteld om een ​​nieuwe harde schijf te accepteren.

instructies

1 Zorg ervoor dat de harde schijf die u koopt compatibel is met uw computer. Klik op de link in het gedeelte Bronnen om de verschillen tussen de IDE en SATA harde schijven te bekijken, de connectoren die zij nodig hebben en of je moederbord accepteert IDE of SATA aansluitingen (of beide).

2 Schakel de computer uit, trek de stekker uit het stopcontact en verwijder de SATA van de behuizing. Zet op een antistatische polsband of raak de binnenkant van de metalen behuizing om eventuele statische elektriciteit die zich kan hebben opgebouwd in uw lichaam te ontladen.

3 Zoek een vrije SATA of IDE-kabel of slot op het moederbord. In de meeste gevallen zal IDE harde schijven die zijn voorgeïnstalleerd worden aangesloten met een kabel die twee poorten heeft. Als een van deze poorten is gratis, kunt u een IDE harde schijf hechten aan het. Als uw computer gebruik maakt van SATA-aansluitingen uitsluitend, op zoek naar de SATA-kabel die werd meegeleverd met uw harde schijf voordat u deze kunt koppelen aan de computer.

4 Bevestig uw harde schijf op de computer via een kabel. Als je een IDE harde schijf, bevestig hem met de reeds bestaande IDE-kabel of met degene die werd meegeleverd met de harde schijf. Als u het aansluiten van een SATA-kabel, sluit deze aan op de harde schijf en de andere naar een SATA-poort op het moederbord.

5 Sluit een vermogen pin uit de voeding naar de stekker op de harde schijf, dan schroef de harde schijf in een vaste schijf met 4 schroeven. Zorg ervoor dat hij stevig bevestigd, zodat het niet bewegen. Sluit de zaak terug, sluit het netsnoer. U bent nu klaar om de computer aanzet.

Hints

  • Als uw computer een gratis IDE of SATA-slot heeft, moet u overwegen uw computer moederbord, zodat het meer harde schijven ondersteunt.
  • Als u de harde schijf volledig vervangen, gewoon los te koppelen, sluit de nieuwe harde schijf en zet de nieuwe harde schijf in het geval. Je hoeft niet over gratis kabel-slots zorgen als u het vervangen van de harde schijf.
  • Als uw harde schijf werkt niet, controleer uw harde schijf handleiding om te zien hoe de jumpers ingesteld op de harde schijf. Normaal gesproken moet je dit niet te doen, tenzij u het opzetten van uw harde schijf in een speciale configuratie.