Equivalent Font Maten

Webbrowsers en websites te tonen lettertypen in verschillende maten. Echter, met behulp van een eenvoudige formule kunt u de actuele equivalent van een ouder lettergrootte binnen Cascading Style Sheet code te bepalen. Bovendien, wat overeenkomt lettergrootte berekeningen vereisen kennis over de verschillende eenheden HyperText Markup Language gebruikt voor typografie.

CSS en Format

CSS bepaalt het uiterlijk en de opmaak van de tekst binnen een document. CSS beschrijft ook documenten die een opmaaktaal te gebruiken, zoals HTML. Terwijl CSS is een gemeenschappelijke standaard die wordt gebruikt om de presentatie semantiek van websites die HTML en XHTML gebruik te beschrijven, kunnen CSS ook gelden voor SVG, XUL, en XML-documenten. Een andere belangrijke rol van CSS is om onderscheid te maken tussen de inhoud en de opmaak - zoals lettertype, kleur en grootte - van een document.

Eenheden in Typografie

Typografie gebruikt basiseenheden op maat te beschrijven. Een em is een relatieve eenheid van de meting in digitale typografie dat dezelfde eenheid voor een bepaald lettertype of lettergrootte vertegenwoordigt. Andere veel voorkomende eenheden zijn pixels, dat absolute metingen vertegenwoordigen; en punten en percentages, zowel relatieve metingen. Het vertalen van de ene eenheid naar de andere in CSS kunt u gelijk lettergroottes te vinden.

Hoe krijg je de Equivalent Size

Eén werkwijze voor het verkrijgen van de equivalente lettergrootte in verschillende browsers is om het lichaam lettertype 10px anders instellen en alles, waaronder de ouder lettertype, het equivalent em. Dit voorkomt interferentie met de standaard instellingen van de browser. De basisformule tot het equivalent tussen eenheden te vinden is om te verdelen 1 door de ouder lettergrootte en vermenigvuldig dit getal met de gewenste pixels. Het resulterende getal is het equivalent in ems.

Keuze van Units

De meest handige apparaat hangt af van de plaatsing binnen de webpagina. Bijvoorbeeld, zou een Heading of hoofdtekst gebruiken gewoonlijk een relatieve eenheid als percentage of em die verandert naarmate de kijker verandert de grootte van het venster of scherm. Absolute metingen, zoals de pixels, die niet veranderen op basis van het formaat, maken doorgaans meer zin voor sidebars of andere secties die altijd een standaard formaat.