Definitie van Virtual Computer Ports

Definitie van Virtual Computer Ports


Veel computers hebben een fysiek netwerk poort waar de kabel wordt gebruikt om verbinding te maken met het netwerk is aangesloten. Aangezien er meestal verschillende networking-toepassingen en diensten die op een computer, deze single fysieke poort moet worden gedeeld. Dit wordt bereikt door het gebruik van virtuele poorten, gewoonlijk aangeduid als "sockets."

voordelen

Bijna elke computer programma dat het internet toegang communiceert op een bekende virtueel poortnummer. Dit kan de computer een e-mailclient, webbrowser, FTP-client en het netwerk games allemaal op hetzelfde moment draaien zonder elk programma dat u berichten elkaars verwerken. Zonder het gebruik van virtuele poorten beheren binnenkomend netwerkverkeer zeer moeilijk voor toepassingen.

overwegingen

Sommige netwerk programma's kunt u het poortnummer dat het programma gesprekken en luistert op te wijzigen. U moet alleen deze verandering uit te voeren wanneer u wordt gevraagd om dit te doen door een netwerkbeheerder of wanneer de documentatie bij het programma duidelijk zegt. een programma configureren om het verkeerde poortnummer maakt het onmogelijk dat programma naar andere computers in het netwerk praten.

Grootte

Er zijn duizenden van virtueel netwerk poorten beschikbaar voor gebruik door programma's op uw computer. De Internet Assigned Numbers Authority houdt een lijst van de meest bekende virtuele poort opdrachten. Ontwikkelaars van het netwerk van toepassingen worden aangemoedigd (maar niet verplicht) om hun programma's te ontwerpen om de juiste poorten gebruiken, zoals gedefinieerd in de lijst.