Hoe te configureren Wireless op Mint

Hoe te configureren Wireless op Mint


In de meeste gevallen, het configureren van een draadloze internetverbinding op Linux Mint is bijna automatisch, is er slechts een paar stappen. Voor gevorderde gebruikers, maar er zijn vele manieren om een ​​draadloze verbinding aan te passen, waardoor u volledige controle over uw netwerk en de prestaties. Al deze opties kunnen worden aangepast vanuit de GUI, gebruikmakend van de terminal overbodig.

instructies

Verbinding maken met een draadloos netwerk

1 Klik op het netwerkpictogram op de taakbalk naast de klok, die er uitziet zoals een draadloos signaal meter of desktop computer, afhankelijk van hoe u op dit moment zijn aangesloten, en selecteer "Network Settings". U kunt ook in het menu Linux Mint, kies "Netwerk" van de "Voorkeuren" sub-menu.

2 Selecteer "Wireless" in het linkervenster in het venster. Als de "Wireless" tuimelschakelaar boven het rechter venster is niet in de "On" positie, klikt u op de schakelaar om de draadloze verbinding in te schakelen. Een lijst van netwerken die de draadloze kaart kan detecteren zal nu worden opgenomen in het rechterpaneel.

3 Klik op de SSID of netwerknaam van het draadloze netwerk waarmee u wilt verbinden. Als het netwerk geen wachtwoord nodig is, wordt de verbinding automatisch geconfigureerd. Anders wordt u gevraagd om een ​​wachtwoord in te voeren eerste.

geavanceerde configuratie

4 Open de "Network Settings" dialoog en in het rechtervenster, klikt u op de pijl naast het draadloze netwerk dat u wilt configureren.

5 Klik op de knop 'Instellingen' om die verbinding te configureren. De "Instellingen" dialoog wordt geopend naar het tabblad "Wi-Fi".

6 Geef een nieuwe SSID alleen als je zal veranderen de SSID op de router. Selecteer de modus, ofwel "Infrastructuur" of "Ad-hoc" voor het huidige netwerk. Een netwerk dat een router of access point gebruikt, is het gebruik van de infrastructuur-modus in de meeste gevallen, terwijl een ad-hoc netwerk is een directe verbinding tussen twee computers. Dit zou al goed zijn ingesteld.

7 Klik op het tabblad "Wi-Fi Security" om een ​​nieuw wachtwoord in te voeren voor het netwerk of encryptie regelingen te kiezen. Beide instellingen moeten overeenkomen met wat uw draadloze router gebruikt.

8 Selecteer het tabblad 'IPv4 Settings "of" IPv6 Settings "naar een statisch IP-adres instellen voor uw draadloze kaart of om aangepaste DNS-adressen toe te voegen om te gebruiken tijdens het browsen op internet. Sommige lokale netwerken gebruikt statische IP adressen in zowel de oudere IPv4 formaat of de nieuwe IPv6 formaat, in plaats van willekeurig toegewezen dynamische IP-adressen, om ervoor te zorgen een computer bevindt zich altijd op hetzelfde netwerkadres. Een DNS-server zet mensvriendelijke webadressen, zoals Example.com, in het openbare IP-adressen die computers nodig hebben bij het uitwisselen van gegevens met een server via het internet. Een aangepaste DNS-server kan worden gebruikt om de snelheid van de conversie, die kunnen helpen bepaalde toepassingen zoals video streaming beter presteren.

9 Kies het tabblad 'Algemeen' om de opties te schakelen om automatisch verbinding met het netwerk en het netwerk beschikbaar zijn voor alle gebruikers op de machine te maken. Als u een virtual private network ingesteld, kunt u ook in staat stellen de VPN voor de huidige verbinding van deze tab.

Hints

  • Klik op de "Create Hotspot" knop in het dialoogvenster "Network Settings" om uw draadloze adapter om te zetten in een toegangspunt voor andere apparaten te gebruiken. Dit werkt alleen als je verbonden bent met het internet via een bekabelde verbinding of een ander apparaat. Je zal niet in staat zijn om uw draadloze verbinding te gebruiken om toegang te krijgen tot het internet, terwijl het access point actief is.
  • Als uw draadloze adapter niet werkt, kan het proprietary drivers nodig. Selecteer "Driver Manager" van "Administration" in het menu Linux Mint en voer uw wachtwoord. Als er een driver die voor uw draadloze adapter, selecteer het en klik op 'Wijzigingen toepassen. "Zorg ervoor dat je verbonden bent met het internet via uw bedrade netwerk kaart om de driver te downloaden.
  • Als de instellingen voor uw draadloze kaart niet overeenkomen met uw router, zult u de netwerkverbinding verliest. Wees voorzichtig bij het invoeren van aangepaste instellingen.