How To Fix Internet Explorer 6 Compatibiliteitspunten in CSS

How To Fix Internet Explorer 6 Compatibiliteitspunten in CSS


Webontwikkelaars weten al lang dat Internet Explorer 6 (IE6) heeft een aantal in het oog springende problemen met de compatibiliteit als het gaat om cascading style sheets, een van de meest bekende is de manier waarop het interpreteert de breedte van boxed items. Deze knikken zijn gladgestreken in later Explorer releases, maar met ingang van december 2009, IE6 nog steeds goed voor 21 procent van alle browsers in gebruik. Gelukkig is er speciale code die je kunt gebruiken om te instrueren IE6 naar een aparte style sheet, extern of intern gebruik. Op deze manier kunt u er zeker van uw pagina's er hetzelfde uitzien in IE6 als ze doen in meer CSS-compatibele browsers.

instructies

1 Gebruik een tekstverwerker om de HTML-pagina waarvan de code moet vaststelling, voor compatibiliteitsproblemen te openen.

2 Plaats uw cursor tussen de <head> en </ head> -tags. U wilt de nieuwe code hieronder alle links voeren naar externe style sheets en eventuele interne style sheet gedefinieerd in de <head> -tags.

3 Typ de volgende code:

<! - [If IE 6]>

<! [Endif] ->

"<- En" - indicatoren Omdat dit blok code begint en eindigt op dezelfde manier als een gewone HTML commentaar, zullen de meeste browsers alles tussen de ">" te negeren. Internet Explorer echter beoogt dit syntax als "voorwaardelijke commentaar" erkennen - een speciale instructie alleen IE.

4 Voeg een <link> tag tussen het openen en sluiten tags van de voorwaardelijke reactie, als je van plan bent om een ​​aparte style sheet gebruiken. Bijvoorbeeld:

<! - [If IE 6]>
<Link rel = "stylesheet" type = "text / css" href = "ie6style.css">
<! [Endif] ->

Vervang "ie6style.css" met welke naam u wilt dat uw speciale IE6 style sheet te hebben.

5 Voeg een <style> tag tussen het openen en sluiten tags van de voorwaardelijke reactie, als je wilt om de IE6 stijlen intern definiëren. Bijvoorbeeld:

<! - [If IE 6]>
<Style type = "text / css">

</ Style>
<! [Endif] ->

6 Maak de IE6-specifieke style sheet, hetzij in de afzonderlijke CSS-bestand met de naam in stap 4 of tussen de <style> tags die je in stap toegevoegd 5. Uw IE6 vel moet alleen die stijlen die verschillen om correct te renderen in IE6 moet bevatten.

7 Test uw pagina in IE6 en een standards-compliant browser, om ervoor te zorgen dat het goed renderen.

Hints

  • De [if IE 6] staat kunnen andere versies van Internet Explorer opgeven, of allemaal. Met behulp van [if IE 5.5] de nieuwe stijlen zou alleen gelden voor Internet Explorer 5.5 (of iemand nog steeds loopt het!), Terwijl [if IE], met geen nummer op alle, zou ze van toepassing zijn op alle versies. Tevens zijn de operatoren "lt," "lte," "GT" en "GTE" die staan ​​voor respectievelijk "minder dan", "kleiner dan of gelijk aan", "groter dan" en "groter dan of gelijk is. " Dus [if lte IE 6] geldt voor alle versies van IE tot en met 6.