Kan een Dell Laptop Disk worden gebruikt op een andere computer?

Kan een Dell Laptop Disk worden gebruikt op een andere computer?


Dell heeft een breed scala van laptops geproduceerd sinds 1991, de verkoop van miljoenen systemen per jaar. De harde schijven worden gebruikt in laptops van Dell verkocht sinds 2001 vallen in een van de drie standaard configuraties. Het is mogelijk deze gestandaardiseerde laptop stations nemen van Dell laptops en opnieuw gebruiken in andere machines.

Soorten Drive

Dell schepen laptops met twee soorten van de harde schijf. Magnetische harde schijven zijn wat men denkt bij het horen van de woorden "harde schijf." Ze slaan gegevens over spinnen magnetische platters verzegeld in een metalen behuizing. Solid-state drives begonnen te zien gebruik in laptops in 2007 als een schokbestendige alternatief voor de magnetische harde schijf. Solid-state schijven of SSD's, gegevens op te slaan op een array van niet-vluchtige of "flash" RAM die informatie kunnen houden zonder gebruik van kracht.

Verenigbaarheid

Opnieuw gebruiken van een laptop schijf moet weten wat het kan worden gebruikt. Laptops meestal ondersteunen één van de twee verschillende connector standaarden voor harde schijven. PATA-44 is de laptop versie van de Parallel ATA-standaard die werd gebruikt in zowel laptops en desktops. Het maakt gebruik van een enkele 44-pin data en stroomkabel. Serial-ATA is een desktop en laptop harde schijf standaard. SATA maakt gebruik van een 7-polige dataverbinding en een 15-pins stroomaansluiting voor alle SATA harde schijven.

De Dell Mini 9 maakt gebruik van een ongewone connector. De Mini 9's SSD lijkt aan te sluiten via een mini-PCI-poort in de computer. Mechanisch echter hetzelfde, maar de connector is niet elektrisch Mini-PCI. De connector werd oorspronkelijk gebruikt op de Asus Eee laptop om zijn solid state disk.

elektrische Adapters

Als de laptop schijf die u te verwijderen en de computer die u van plan bent om het te gebruiken in verschillende harde schijf-aansluitingen, kan een adapter het station aan op de computer aan te sluiten. Adapters bestaan ​​om PATA-44 schijven aan te sluiten op PATA-40 connectoren, SATA naar PATA-44 of 40 connectoren, en zelfs Asus Eee / Dell Mini 9 SSD-schijven naar SATA. Deze adapters niet normaal werken in laptops vanwege de beperkte ruimte.

fysieke Adapters

De meeste Dell laptop schijven zijn 2,5 centimeter in de breedte en iets meer dan een centimeter hoog. Laptops in het algemeen houden hun harde schijven in een kleine adapter die bekend staat als een "caddy" om ze te beveiligen tegen beweging. Bij een poging om een ​​laptop schijf te verplaatsen naar een desktop computer, een fysieke adapter is nodig om de laptop schijf te beveiligen in de standaard 3,5-inch desktop harde schijf bay.

USB en Firewire-adapters

In situaties waar er geen goede manier om permanent te hechten de Dell drive om zijn nieuwe computer, een externe adapter in orde is. Terwijl het toevoegen van een rit naar een andere computer op deze manier voegt bulk en draden, het is een goed alternatief wanneer de interne toevoeging onmogelijk. Externe schijf adapters neem de harde schijf en te converteren aan te sluiten via USB of Firewire, zodat de schijf in bijna elke moderne machine kan worden aangesloten. Externe adapters ook komen meestal met een soort van de behuizing aan de rit van trillingen of schokken te beschermen.