Wat zijn de kenmerken van Microsoft Windows XP?

Windows XP was Microsoft's opvolger van Windows 98 en Windows 2000 Professional, en werd uitgebracht op 25 oktober 2001. Twee belangrijke edities van Windows XP Home Edition en Windows XP Professional, beschikbaar waren.

Belangrijkste kenmerken

Een meer stabiele omgeving en een betere user interface waren beiden belangrijke update van Windows 98 en 2000. De werkgelegenheid van ClearType geïntroduceerd glad, anti-aliasing fonts voor het besturingssysteem. De mogelijkheid om in te loggen zonder dat een vorige gebruiker afmelden was ook een significante opkomst, zoals Wifi ondersteuning was.

XP Professional

Windows XP Professional bevat functies die niet in XP Home Edition, zoals Remote Desktop en Automated System Recovery, en is ontworpen voor bedrijven en power users.

service Packs

Microsoft heeft drie verschillende service packs voor XP, die elk vaste beveiligingsfouten en introduceerde verschillende software en hardware support updates uitgebracht. Service Pack 1 werd uitgebracht in 2002, Service Pack 2 in 2004 en Service Pack 3 in 2008.

Windows Media Center Edition

In tegenstelling tot Windows XP Home en Professional-edities, werd Windows Media Center niet verkocht via traditionele retail locaties, en is meestal verspreid als een vooraf geïnstalleerde besturingssysteem op nieuwe pc's.

andere Editions

XP 64-bit Edition en XP Professional x64 Edition werden beide gemaakt om te draaien op 64-bit machines.

Kritiek

Windows XP een reputatie als onzeker, met uitgebuit beveiligingsfouten en de daarop volgende pogingen van Microsoft om het besturingssysteem te maken van koppen te patchen.