Hoe kom ik DRM toevoegen aan een PDF?

Hoe kom ik DRM toevoegen aan een PDF?


Net zoals baksteen en mortel bedrijven voelen de behoefte om hun deuren op slot 's nachts, een online bedrijf dat verkoopt informatie kan de noodzaak om die informatie van illegaal kopiëren te beschermen voelen. DRM of Digital Restrictions Management, is de meest voorkomende methode die wordt gebruikt om de inhoud van illegaal kopiëren te beschermen. DRM omvat het vergrendelen van een bestand om de toegang tot alleen die met een juiste licentie te beperken. DRM moet door middel van een dienst aan documenten worden toegevoegd en kunnen beperken hoe het document kan worden gelezen.

Vrije en Online

Gebruik een online service. Bijvoorbeeld docTrackr en Protectedpdf bieden DRM-beveiliging voor afzonderlijke PDF-documenten, en bieden beide gratis opties voor persoonlijk gebruik. DocTrackr bevat extra functies die rapporteren over wie uw document en wanneer heeft bekeken en zelfs kunt u op afstand in te trekken om uw documenten. Ofwel service te gebruiken, gewoon het invullen van een formulier in en het document dat u wilt beveiligd uploaden.

DIY DRM

Installeren en uitvoeren van een DRM-dienst zelf. Adobe Content Server, Adobe LiveCycle Rights Management ES4, DRM-X en Vitrum Systems 'enterprise-level Protectedpdf installaties zijn een paar voorbeelden van DRM-diensten die uw bedrijf kan een licentie voor gebruik ter plaatse. Licensing kosten variëren van beperkte installaties voor zo weinig als $ 200, om oplossingen te vinden voor $ 10.000 of meer te voltooien. Bijkomende kosten per beveiligd bestand kan ook in rekening worden gebracht.

Ga de EBook Route

Upload uw PDF naar Amazon met Kindle Direct Publishing (KDP) of Lulu. Hoewel beide diensten zijn bedoeld voor eBooks, ze hebben geen minimale lengte van de file beperkingen en kan dus worden gebruikt voor elk PDF-bestand. KDP laat schrijvers om hun materiaal te uploaden te koop op Amazon, terwijl Lulu is uitsluitend een site die boeken en documenten verkoopt. Elke reseller geeft schrijvers de mogelijkheid om DRM om hun titels toevoegen aan upload. Beide accepteren PDF-bestanden voor het uploaden, hoewel KDP ze converteert naar Mobi, een Kindle-leesbaar formaat, en waarschuwt dat speciale opmaak of sommige beelden niet goed kunnen exporteren. In tegenstelling tot de KDP, Lulu voegt DRM om de PDF zelf.

Sla de DRM

Alternatieven voor DRM, zoals document ondertekenen en watermerken beschikbaar in PDF-editors Adobe Acrobat en Foxit, helpen ontmoedigen illegaal kopiëren door het opnemen van belastend bewijsmateriaal bij elke illegale kopie. Anti-DRM activisten, zoals schrijver Cory Doctorow, auteur van "Waarom de dood van DRM goed nieuws zou zijn voor lezers, schrijvers en uitgevers," suggereren dat DRM toch niet werkt. Met zelfs een minimale kennis van de computer, Doctorow waarschuwt, kan iedereen die dat wil DRM uit een bestand verwijderen in ongeveer 30 seconden. Vanuit dit oogpunt is de beste manier om interne documenten te beschermen is om uw medewerkers goed op te leiden, en de beste manier om informatie te koop te beschermen, is het gemakkelijk om legitieme aankoop te doen.