Hoe kan ik meerdere logische functies in MS Excel

Logische functies in Microsoft Excel bestaan ​​uit de volgende: IF, OR, AND, waar, onwaar en NOT. Deze functies zijn bruikbaar bij testen waarden in cellen om te bepalen of zij voldoen aan bepaalde voorwaarden. De meest gebruikte logische functie de functie ALS. Wanneer meerdere voorwaarden moeten worden getest, moeten geneste functies worden gebruikt.

instructies

1 Maak een lijst van alle voorwaarden voor het testen in de juiste volgorde. Bijvoorbeeld, in een scenario waarin een klant die besteedt $ 100 of meer krijgt 20 procent korting als ze een lid van uw winkel, maar slechts 10 procent als ze niet een lid, de voorwaarden om te testen voor ARE heeft de klant besteed $ 100 of meer en is de klant lid?

2 Beslissen welke van de zes functies die u nodig heeft om te gebruiken. Zie de link in het gedeelte Bronnen voor een beschrijving van elke functie en wat het geeft. In ons voorbeeld moeten we de IF-functie gebruiken om een ​​logische test uit te voeren. De AND functie wordt genesteld in de IF functie om te testen of de klant ten minste $ 100 heeft doorgebracht en als hij lid is. De OR functie zal bepalen of de klant een van de voorwaarden is voldaan om in aanmerking voor een korting.

3 Structureren van de formule te beginnen met de IF statement en het nest van de andere functies. In het bovenstaande voorbeeld, het opzetten van het werkblad als volgt: voer 20 procent in cel B1 voor ledenkorting, 10 procent in cel B2 voor niet-ledenkorting en $ 100 voor de minimale afname in cel B3. Een lijst van de namen van de klanten beginnen in cel A6, elke klant aankoopbedrag in B6 en Membership-status ( 'Ja' of 'Nee') in C6.

4 Voer de volgende formule in D6: = IF ((AND (C6 = "Yes", B6> = $ B $ 3)), B6 $ B $ 1, IF ((OR (B6> = $ B $ 3)), B6 $ B $ 2, "Geen korting")))
Deze EN-tests of de klant lid is en als ze ten minste $ 100 heeft doorgebracht. Als beide voorwaarden wordt voldaan, vermenigvuldig het aankoopbedrag met 20 procent te bepalen wat de korting is. De OR functie test of de klant heeft op zijn minst $ 100, zelfs als ze geen lid is besteed. Als ze aan deze voorwaarde voldoen, vermenigvuldig het aankoopbedrag met 10 procent. Als geen van de voorwaarden wordt voldaan, zal de cel weer te geven "Geen korting."

Hints

  • Zorg ervoor dat je open en haakje sluiten match.