Wat is een harde schijf crash?

Een harde schijf crash is de aanzienlijke storing van de belangrijkste opslag van uw computersysteem. In tegenstelling tot een besturingssysteem crash, een harde schijf crash gebeurt wanneer de lees / schrijfkoppen schrapen of "crash" in het oppervlak van de harde schijf, chippen weg de magnetische coating die wordt gebruikt om u elektronische gegevens op te slaan. Dit kan leiden tot je niet in staat om uw computer systeem op te starten of uw gegevens te herstellen.

Wat je niet moet doen

Probeer niet om uw defecte harde schijf te openen. Dit kan alleen maar verder beschadigen.

macht

Verwijder alle macht aan uw computer. Het toestaan ​​van de bevoegdheid om op te blijven kan meer schade veroorzaken.

Lawaai

Als tijdens het gebruik van uw computer, hebt u een luide klikken of schrapen geluid opmerkt, kan uw harde schijf snel mislukken.

Temperatuur

Als u merkt dat uw systeem koelventilator werkt harder dan normaal, kan de temperatuur van uw harde schijf de oorzaak zijn. De stijging van de harde schijf temperatuur is een belangrijke oorzaak van de harde schijf kapot gaat.

Lock-ups

Als uw systeem 'blokkeert' of niet reageert zonder reden wordt of je moet vaak opnieuw op te starten, dit in combinatie met een van de bovenstaande zijn bepaalde tekenen van een dreigende mislukking harde schijf.