Het openen van een haven op Linksys

Voor veel Internet-toepassingen, het openen van de havens --- ook wel port forwarding --- is niet nodig. De meeste toepassingen toestemming nodig gewoon door de firewall te komen. Iedereen die is een fervent gamer, echter, is waarschijnlijk moest poorten openen om voor een bepaald online spel om goed te functioneren. Het openen van poorten is niet hetzelfde als het toelaten van een applicatie via uw firewall. Zelfs wanneer uw firewall is uitgeschakeld, indien de vereiste poorten niet worden geopend, zal de applicatie niet zoals verwacht. Deze onverwachte gedrag is meestal een communicatiefout of een misleidende firewall bericht.

Toegang tot de router

Om toegang te krijgen tot het webgebaseerde configuratieprogramma in een Linksys router, opent u uw webbrowser. Het adres van de Linksys router is meestal 192.168.1.1. Typ adres van de router in het adresveld en druk dan op "Enter". Raadpleeg de handleiding voor uw specifieke Linksys router model als dat het adres van de web-based tool niet openen. Als u nog niet eerder het opzetten van een gebruikersnaam en wachtwoord, gebruik de standaardinstellingen aan te melden. Om de standaard login gebruiken, laat het veld gebruikersnaam leeg en gebruik admin als wachtwoord. Eenmaal in het hulpprogramma, gaat u naar de "Applications and Gaming> Port Forwarding" scherm. Het is op dit scherm dat de havens kan worden geopend voor uw toepassing.

Open Poorten

De aanvraag documentatie of game installatie-instructies moeten de informatie die u zo ver als wat poorten moeten worden geopend nodig hebben en wat die port protocollen te bieden. Niet-poorten die niet nodig zijn te openen. Open poorten zijn een gevaar voor de veiligheid. Met behulp van software voor het scannen, kunnen hackers op zoek naar open poorten en vervolgens exploiteren ze naar uw computer kwetsbaar voor aanvallen te maken. Vasthouden aan de haven of de lijst met poorten die nodig zijn.

Port Range

Misschien vindt u dat een applicatie vereist dat u een reeks poorten openen. Dit wordt bereikt op het "Applications and Gaming> Port Forwarding" scherm. Typ een naam om uw aanvraag te identificeren en typ in het begin en het einde poortnummer. Als er slechts één poort gebruikt dat nummer als het begin en het einde poortnummer. U kunt kiezen uit de keuzelijst of die poort is Transmission Control Protocol (TCP), User Datagram Protocol (UDP) of Both. Herhaal dit proces voor alle poortnummers het of poortbereiken dat de toepassing vereist open te zijn.