Hoe om te stoppen met mijn computer uit te proberen op te starten vanaf mijn externe harde schijf

Loskoppelen van de externe harde schijf zou voldoende moeten zijn om uw computer te stoppen probeert op te starten vanaf het zijn. De opstartvolgorde moet gaan naar het volgende item op de lijst als de drive niet aanwezig is, totdat het uw interne harde schijf heeft bereikt en laarzen uw besturingssysteem. Echter, als de computer is op zoek naar de externe harde schijf en niet het opstarten van de interne schijf, kunt u de BIOS en verander de opstart volgorde.

instructies

1 Verwijder de externe harde schijf van de computer.

2 Druk op de door uw computer aangewezen om de BIOS enter-toets. Wanneer de computer opstart, ziet u een bericht zoals "Druk op F2 om Setup Enter" of iets dergelijks; sommige computers gebruik maken van de "Del" toets, terwijl anderen gebruiken "F10." Controleer de handleiding van uw computer als u niet in staat om te onderscheiden welke knop te drukken om de BIOS in te voeren bent.

3 Gebruik de pijltjestoetsen om te navigeren naar uw BIOS opstart volgorde. Deze optie wordt waarschijnlijk genoemd "Boot" of een afgeleide daarvan, maar dit is afhankelijk van uw specifieke BIOS. Meestal langs de onderkant of aan de zijkant, is er een paneel u vertellen welke toetsen doen wat - zoals "F1 voor Help" en "F10 Save & Exit."

4 Identificeer uw USB-poorten in de bagageruimte lijst; ze kunnen "USB HDD" of lezen "USB FDD." Met behulp van de pijltjestoetsen en de aanwijzingen op het BIOS, verplaats de USB ingangen hieronder uw interne harde schijf. Dit vertelt je computer om eerst opstarten vanaf uw harde schijf, en alleen naar de via USB aangesloten schijven als dat niet werkt.

5 Sla uw configuratie op en sluit de BIOS. Dit herstart uw computer.

Hints

  • Zet uw optische drive in de eerste boot sleuf en uw interne harde schijf in de tweede, als u van plan om op te starten vanaf een optische drive in de toekomst - bijvoorbeeld bij gebruik van een boot schijf voor een besturingssysteem of disk utility software.
  • Doe niets in je BIOS dat u niet herkent niet veranderen; minute wijzigingen kan de algemene functie van het apparaat be├»nvloeden. Als je helemaal ongemakkelijk het wijzigen van de BIOS, overwegen om uw computer naar een professionele reparatiewerkplaats.
  • Als u de interne harde schijf voor het eerst in uw boot lijst, moet je om terug te gaan en verander de laarsorde later als u wilt dat uw computer op te starten vanaf uw optische drive of externe harde schijf.