Computer Problemen Definitie

Het is belangrijk om te weten welke stappen te nemen als er iets mis is met de computer. Wanneer u een aantal basisvaardigheden het oplossen van problemen onder de knie, dan kun je problemen te voorkomen en het hoofd af wat flinke reparaties nodig zijn. Het maakt niet uit wat voor soort computer apparatuur die u hebt, is het belangrijk om te begrijpen hoe het allemaal werkt en wat te doen als het niet werkt.

software Problemen oplossen

Het oplossen van problemen met de software is een groot deel van de computer onderhoud. Als uw computer is het bevriezen, crashen of vreemd gedraagt, software is de meest waarschijnlijke boosdoener. Een aantal dingen kunnen softwareprogramma's die eenmaal feilloos gedroeg te stoppen met werken, met inbegrip van corrupte bestanden en de toevoeging van conflicterende programma's veroorzaken. Om het meeste uit je systeem te krijgen, gebruik ingebouwde diagnostiek, zoals de Windows Event Viewer en Schijfdefragmentatie om de conditie van de computer en de software pakketten te onderzoeken.

hardware Problemen oplossen

Niet alle computer problemen worden veroorzaakt door storing softwareprogramma's. Sommige problemen worden veroorzaakt door defecte hardware, zoals harde schijven die over te mislukken, defecte RAM-modules en versleten cd- en dvd-drives zijn. Om deze hardware oplossen, gebruik dan de Device Manager door rechts te klikken op "Mijn computer" te kiezen voor "Eigenschappen" uit het drop-down box, klikken op het tabblad "Hardware" en klik op de "Device Manager" knop.

Problemen met aansluiting oplossen

Zelfs als de computer goed wordt uitgevoerd, als het niet kan verbinding maken met het netwerk of het internet, zal het niet erg nuttig zijn. Het is belangrijk voor de probleemoplossing verder reiken dan de software en hardware en in de verbinding van de computer. Als u geen verbinding kunt maken met uw computer, controleert u de lampjes op uw DSL-modem; Als de lichten zijn rood, of als de lichten zijn groen, maar niet knippert, moet u de modem uit en weer aan de macht. Als u een draadloze router te gebruiken op uw thuisnetwerk, moet u aan de macht cyclus de router ook.