Hoe maak je een start-up CD maken met behulp van Windows XP

Windows XP is een van de meest populaire iteraties van het Microsoft Windows-besturingssysteem. Microsoft Windows is een van de meest gebruikte besturingssystemen met een gemiddeld marktaandeel van 90 procent. De meeste grote computer fabrikanten en distributeurs (zoals Dell en Lenovo / IBM) inclusief een exemplaar van Windows XP op computers verkochten ze door middel van 2008. Het is van essentieel belang om een ​​start-up CD hebben om op te starten van uw computer als de oorspronkelijke Windows XP besturingssysteem installatie ervaringen problemen die juiste opstarten voorkomen.

instructies

1 Maak een back-up van belangrijke persoonlijke bestanden op de harde schijf. Back-ups zijn essentieel voordat u een besturingssysteem opnieuw installeren of opstarten van een computer met behulp van start-up cd's. Het hebben van een back-up van uw harde schijf kan ook bespaart u een aanzienlijke hoeveelheid tijd als het besturingssysteem crasht en je verliest de oorspronkelijke gegevens kopieën. U kunt lege cd's / dvd's, een externe harde schijf, of een online back-up dienst zoals Mozy.com gebruiken.

2 Download de Microsoft Windows XP Setup-schijf programma vanaf de Microsoft-software support website (link in het gedeelte Bronnen). Er is een versie voor elk Windows XP Home en Windows XP Professional. Kies de Windows XP Setup-schijf-programma dat correleert met uw pc geïnstalleerde versie van Windows XP. Het programma bestand is groot. Afhankelijk van uw internetverbinding, kan het downloadproces enkele uren duren.

3 Dubbelklik op het gedownloade bestand in stap 2 om het installatieprogramma van Windows XP te starten voor de eerste keer. Het programma zal automatisch beginnen om alle belangrijke bestanden die nodig zijn om een ​​start-up CD maken te halen. Niet het dialoogvenster te sluiten, totdat de extractie proces is voltooid.

4 Voer de stationsletter voor de disk drive die u wilt gebruiken om de start-up schijven te creëren.

5 Plaats de eerste van de zes lege schijven in uw computer.

6 Druk op een willekeurige toets op het toetsenbord van de computer om te beginnen met het schrijven van de start-up van bestanden naar de lege schijf. De installatie van Windows XP-schijf programma begint automatisch te extraheren en kopiëren van belangrijke bestanden van het besturingssysteem op de schijf. Volg de aanwijzingen in het dialoogvenster als het u vraagt ​​om nieuwe schijven te voegen zodra de eerste schijf vol is. Herhaal dit totdat alle zes schijven zijn gebruikt. Niet pauzeren of sluit het programma tijdens het maken van de start-up schijven.

7 Label elke schijf in de volgorde waarin het is gemaakt. U moet opnieuw plaats ze in de juiste volgorde als ze met behulp van het opstarten van Windows XP.

8 Bewaar de start-up schijven in een koele, donkere plaats uit de buurt van direct zonlicht. Als uw pc crasht en vereist een start-up schijf te starten in Windows XP, plaatst u de eerste schijf naar de start-up proces te beginnen.

Hints

  • Back-up van uw computer proactief te zorgen dat u een back-up van belangrijke bestanden wanneer uw pc crasht.