Hoe te Usability voorkeur Vs. Meet prestatie

Het idee van usability in interactieve systemen ontwerp is een abstract is. Vanwege de complexiteit van het concept van bruikbaarheid, systeemontwerp engineers bruikbaarheid verdelen in twee soorten. Ten eerste is er usability voorkeur, die subjectief. Dan is er usability prestaties, die objectief. Bij het ontwerpen van interactieve systemen is het vaak belangrijk om beide aspecten van usability meten en vergelijken. Op deze manier kan het systeem ontwerpers hun systemen aanpassen aan beide aspecten van usability te laten vallen in lijn met elkaar.

instructies

1 Meet usability prestaties. Hebben gebruikers het uitvoeren van een reeks taken op het systeem. Meet hoe lang het duurt elke gebruiker om de taak te voltooien. Als er mogelijke fouten die de gebruiker kan maken tijdens de taak, noteer deze naar beneden en voeg ze toe aan de tijd van de gebruiker op een redelijke en vooraf vastgestelde manier. Bijvoorbeeld, als de fouten niet terminal, voeg een of twee seconden wanneer de gebruiker voor elke fout.

2 Meet usability voorkeur. Maak Likert schalen die gebruikers in staat om het systeem voor elke belangrijke component te evalueren. Een Likert-schaal is er een die een vraag die een niveau van overeenkomst als een antwoord vereist vraagt. De mogelijke antwoorden op een Likert schaal typisch nummer 1-5 Bijvoorbeeld, "Akkoord," "enigszins mee eens, '' Nee mening," "Enigszins oneens 'en' oneens '. Dien deze Likert schalen aan de gebruikers, het verzamelen van hun informatie.

3 Voer een regressieanalyse op de twee metingen. Met standaard statistische methoden van lineaire regressie (via statistische software vereenvoudigt het proces), een model waarbij prestaties regressie op te scheppen.

4 Evalueer de statistieken van de regressie-model. De belangrijkste statistieken van belang zijn in de output van de regressie zijn de correlatie en p-waarde. De correlatie wordt een aantal "meestal geschreven als" r p "tussen -1 en 1. De p-waarde een getal tussen 0 en 1, geschreven als zijn". "Kijk naar de p-waarde eerst weten of de relatie is significant (dat wil zeggen of een vergelijking tussen de prestatie en voorkeur is geldig). De p-waarde moet kleiner zijn dan 0,05 als de vergelijking statistisch valide. Als de p-waarde lager is dan vijf, de correlatie il waarschijnlijk rond de 0, wat aangeeft dat de bruikbaarheid voorkeur en prestaties hebben geen vaste relatie. Dat wil zeggen, kunt u de prestaties en de voorkeur te nemen als twee afzonderlijke idee├źn voor het systeem. Als de correlatie dicht bij 1, betekent dit dat de voorkeuren van de gebruiker in overeenstemming zijn met de bruikbaarheid prestaties. Dat wil zeggen, het systeem is ingesteld op een manier die niet alleen gebruikers vinden het gemakkelijk om het systeem te gebruiken, maar ook kan het systeem op een effectieve wijze. Een negatieve correlatie dicht bij -1 houdt in dat de bruikbaarheid voorkeur en de prestaties zijn niet in lijn. Dat wil zeggen gebruikers niet de voorkeur aan de effectieve vorm van het systeem.