64 Bit Vs. Dual-core

Central Processing Units (CPU) te interpreteren en uitvoeren van instructies. De instructies zijn in de vorm van stukjes: 1s en 0s. Hoe sneller een CPU kan instructies te voltooien, hoe sneller de resultaten beschikbaar zijn. Er zijn twee manieren om het proces te verbeteren: het hanteren van meer bits of met meer CPU's.

Als een instructie bevatte 32 bits en de CPU kon alleen omgaan met acht bits per keer, zou het vier cycli in beslag nemen. Een andere aanpak was om de CPU's in de microprocessor te verdubbelen, zodat elke CPU zou deel uitmaken van de instructie set behandelen (dual core).

De Instructie Cycle

64 Bit Vs. Dual-core

Computer instructie hardware

Om een ​​instructie uit te voeren, de CPU wordt uit het geheugen, laadt in het controlegedeelte van de CPU en draait het naar de registers en ALU (rekenkundige en logische eenheid) voor verwerking. Programma's bevatten een reeks instructies. Het programma kan duizenden instructies bevatten, en elke instructie een grote bits; ze niet allemaal dezelfde grootte.

Soms uitvoeren van een programma sequentieel. Echter, op andere momenten een tweede instructie set onderbreekt de instructie sequentie van de eerste instructieset. Wanneer de tweede set compleet is, dan is de eerste kan worden voortgezet. Met andere woorden, het uitvoeren van een instructieset is niet eenvoudig. Dit heeft invloed op de prestaties.

Single vs Parallel

Verwerkingsinstructies kunnen na elkaar of parallel mogelijk. Dit is dual pipelining. Als een instructie langer is dan de CPU kan verwerken, moet slechts zoveel als het kan verwerken in een keer uitgevoerd. Het werd duidelijk voor CPU ontwerpers die de stap proces eigenlijk operaties zou kunnen remmen. Andere delen van de instructieset kan worden verwerkt en ze hoefde niet te worden in een bepaalde volgorde of orde. Handhaving van een strikte volgorde getroffen prestaties ook.

Dual-core

Om een ​​instructieset met pipelining wijze verwerken, was het noodzakelijk om het aantal CPU's op de computer uit. De microprocessor kan geschikt voor twee CPU's. In dat geval zou de instructieset verdeeld tussen twee CPU. Niet alleen zou de problemen sequentiële programmering, doch de geïsoleerde instructies kunnen ook worden behandeld, een CPU kan de volgorde van stappen verwerken, de andere kan omgaan met de geïsoleerde instructies. Werken in tandem de programma's kunnen nu sneller worden uitgevoerd.

64 bits

De volgende stap was het probleem van het aantal bits dat de CPU kan verwerken pakken. Acht bits en 16-bits waren voldoende wanneer programma's klein waren. Als een Windows-besturingssysteem begon de computer domineren, werden grotere programma geschreven om te profiteren van de mogelijkheden OS ontvangen. Grotere programma betekende dat de CPU langer moest instructiesets verwerken. De 64 bit ontwerp betekende dat als een instructie was 64 bits in grootte, het nam een ​​een cyclus voor de verwerking.

Overzicht

Programma's die liep in een enkele sequentie bleek problemen. Er waren te veel verspilde cycli omdat de instructieset niet effectief kan worden geladen zonder stops en onderbrekingen. Nieuwe benaderingen zijn geschapen om instructies te presenteren in de CPU. Een benadering was om meerdere CPU's dat de instructies hebben en scheidde hen hebben. De andere aanpak was om de CPU te wijzigen, zodat het zou kunnen verwerken grotere programma's en complexe instructie sets.