Hoe maak je een nieuw bestand in Ubuntu Terminal Maak

Hoe maak je een nieuw bestand in Ubuntu Terminal Maak


Ubuntu's Cat and Touch terminal commando's zullen nieuwe bestanden die geen gegevens bevatten, maar zijn zichtbaar voor de file manager of de LS-directory listing commando te creëren. Hoewel de Touch commando normaal wordt gebruikt om de tijd-stempel van bestaande bestanden te veranderen, zal het ook het genereren van een of meer nieuwe bestanden met elke extensie die u kiest. De Cat, of aaneenschakeling, kan terminal commando de tekens die u typt op het toetsenbord te kopiëren naar een nieuw bestand. Als u op "Ctrl-C" en er geen andere toetsen, echter, Cat maakt een leeg bestand. De Touch and Cat commando's werken met Ubuntu afgeleide producten, zoals Kubuntu, Xubuntu en Lubuntu ook.

instructies

Touch Command

1 Gebruik de Touch commando om het bestand dat u nodig hebt. Typ bijvoorbeeld de volgende opdracht bij de terminal prompt naar een tekstbestand met de naam te maken "sample.txt."

aanraking sample.txt

2 Druk op "Enter" om de Touch opdracht uit te voeren en het genereren van het lege bestand.

3 Typ "ls -t -r" bij de opdrachtprompt en druk vervolgens op "Enter" om te bevestigen dat uw nieuwe bestand bestaat. Dit commando zal alle bestanden lijst in de huidige directory in de volgorde waarin ze zijn gemaakt. Uw nieuwe bestand zal het laatste item in de laatste regel van de lijst zijn.

kat Command

4 Typ de Cat commando dat een nieuw bestand te maken en, indien u dat wenst, de inhoud ervan. Als u bijvoorbeeld een tekstbestand met de naam te maken "sample.txt", typt u de volgende opdracht bij de terminal prompt:

cat> sample.txt

De ">" of redirection symbool vertelt de kat om alle tekens die u typt op het toetsenbord te kopiëren naar de aangewezen file.

5 Druk op de "Enter" om de kat commando en vervolgens op "Ctrl-C" om het te stoppen uit te voeren. Na Cat stopt, wordt de nieuwe, leeg bestand automatisch opgeslagen, gesloten en toegankelijk zijn voor andere Ubuntu nutsbedrijven gemaakt. Als je iets hebt getypt voordat u op "Ctrl-C", die ingang wordt geschreven als inhoud van het bestand.

6 Typ "ls -t -r" bij de opdrachtprompt en druk vervolgens op "Enter" om te bevestigen dat uw nieuwe bestand bestaat.

Hints

  • Hoewel Touch and Cat bestandstypen zoals PDF, ODT of JPEG kunt maken, kunt u niet in staat zijn om ze te openen met de bijbehorende applicatie. Zo zal de GIMP niet open lege JPEG of PNG-afbeeldingen. Aan de andere kant, als je een nul-lengte, ODT tekstverwerker bestand met LibreOffice Writer te openen, zal het programma een document met onzinnige tekens weer te geven.