Hoe kan ik een BIOS voor Windows XP installatie configureren?

Een besturingssysteem installeren kan een groot probleem voor de gemiddelde gebruiker. Je zult de dingen moeten doen op een nieuwe manier en hopen uw computer sneller en efficiënter werken. Het installeren van een besturingssysteem duurt meestal enkele uren. Je moet ervoor zorgen dat u al uw programma's en dat uw informatie wordt ondersteund. Bij het installeren van Windows XP, is er niet veel dat je te maken hebben met het BIOS (Basic Input / Output System). Als je eenmaal begrijpt hoe het BIOS werkt, zul je helemaal klaar zijn.

BIOS

BIOS is het systeem dat de computer wordt uitgevoerd wanneer er geen besturingssysteem is geïnstalleerd. De BIOS start telkens wanneer de computer wordt neemt de computer tot het punt waar het besturingssysteem kan overnemen. Zelden heeft het BIOS gewijzigd moeten worden, vooral met betrekking tot het installeren van een besturingssysteem. Meestal wordt de BIOS worden gewijzigd in een hardware wijziging. Er is echter één standaardwijziging de BIOS die normaal moeten worden gewijzigd ter voorbereiding op de installatie. Dat wil zeggen de CD bootable. Dit is alleen nodig als u installeert vanaf een cd en de drive is niet ingesteld bootable om te beginnen te worden.

XP installeren

Als u al gegevens die zijn opgeslagen op uw computer, een back-up van al uw gegevens eerst. Misschien wilt u uw harde schijf formatteren en opnieuw beginnen. Voor het installeren van Windows XP op uw computer, kan er een ding dat je nodig hebt om te veranderen in je BIOS. Als de computer opstart, druk op de juiste toets en voer de BIOS. Blader door de opties en zoek naar "Boot Options." Zorg ervoor dat uw cd- of dvd-station is ingesteld als de eerste boot device. Op deze manier, als u de computer opstart met de Windows XP in het station, zal de installatie van XP-programma te laden.