Epson D92 Problemen met de printer

De Epson D92 is een inkjet fotoprinter die geschikt zijn voor gebruik in een home-office of academische omgeving. functies van de D92 omvatten randloos afdrukken mogelijkheden, cross-platform compatibiliteit, een maximale printsnelheid van 12 pagina's per minuut en vier afzonderlijk vervangbare inktcartridges. Als uw Epson D92 niet langer naar behoren werkt, kunnen de volgende tips helpen bij de diagnose en het probleem op te lossen.

Probleemoplossen

Als u problemen ondervindt bij een poging om documenten af ​​te drukken vanaf uw D92, te beginnen door het genereren van een diagnostische printout, omdat dit kan helpen om de specifieke kwestie te wijzen. Ten eerste, zet de printer uit en koppel deze los van de computer. Vervolgens houdt u de knop onderhoud (gelegen aan de rechterkant van de power-knop), terwijl u de printer weer aan te zetten. U hoort de printer beginnen zijn zelfdiagnose uit te voeren en kunt u de knop maintenance release.

Op dit punt zal het apparaat proberen de diagnostische informatie af te drukken. Als de pagina wordt afgedrukt, suggereert dit dat het probleem ligt bij de driver software op uw computer en niet met de printer hardware geïnstalleerd. Toegang tot de "Add / Remove Programs" control panel om de bestaande software te verwijderen en een verse installatie uitvoert (voor het beste resultaat, downloaden van een up-to-date installer van de Epson-website).

Als de printer niet in slaagt om de diagnostische printout te genereren, bevestigen dat het netsnoer goed is aangesloten op de achterzijde van de printer. Als het apparaat stroom krijgt, opent u de klep van de printer en druk op de knop het onderhoud totdat de printkop naar rechts (u kan nodig zijn om de knop meerdere malen drukken). Til de klep van de cartridges en bevestigen dat alle geïnstalleerde cartridges goed zijn geplaatst. Cose de klep van de printer als u klaar bent.

Zodra u uw diagnostische afdruk, onderzoekt de patronen op het papier. Als u witte vlekken in het patroon, moet u de printkop reinigen. Houd de knop ingedrukt onderhoud gedurende drie seconden en wacht tot de printer om het reinigingsproces te starten (dit kan tot 30 seconden). Zodra het reinigingsproces is voltooid, zet u de printer en het genereren van een nieuwe diagnostische printout als voorheen. Onderzoek de afdruk te bevestigen dat de printkop met succes werd schoongemaakt.

Papierstoringen

De invoerlade op de Epson D92 is ontworpen om maximaal 80 vellen papier. Het overschrijden van deze grens kan leiden tot papierstoringen. Om te proberen een papier automatisch wissen, druk op de knop onderhoud. Als dit mislukt, opent u de printer en trek het papier met de hand. Voor het weer in gebruik nemen, extract elke restanten van papier af te kunnen zijn gescheurd in het proces.