Power Management Software for Laptops

Power Management Software for Laptops


Laptops zijn doorgaans voorzien van power management software, die vooraf geïnstalleerde komt wanneer u de computer te kopen. De software helpt u energiebesparende instellingen configureren om de batterij te maximaliseren.

Achtergrond

Om laptops te blijven draaien voor langere tijd uit de buurt van de belangrijkste macht, is het het beste om de verschillende hardware-instellingen configureren om het stroomverbruik te beperken bij het rijden op de accu. Het verminderen van de helderheid van het scherm, het uitschakelen van niet-gebruikte componenten en het gebruik van energiebesparende processor features kunnen allemaal een aanzienlijke verhoging van levensduur van de batterij.

instellingen

De instellingen voor uw power management software kan meestal worden gevonden in het Configuratiescherm op Microsoft Windows-pc's, of binnen de "Energy Saver" systeemvoorkeuren op Apple Macintosh laptops. Instellingen zijn onder andere het configureren van uw machine om het zichzelf na een korte periode van inactiviteit, het afsluiten van het scherm wanneer niet in gebruik en het minimaliseren van het gebruik van het LCD-scherm achtergrondverlichting, die veel stroom gebruiken.

Kenmerken

Veel laptops kunt u de power management functies met de functie toetscombinaties overschrijven. Zo kun je meestal handmatig te verhogen helderheid van het scherm als het niet voldoende helder onder de batterij, door het indrukken van een combinatie van toetsen.