Hoe maak je een cirkeldiagram Plot

Hoe maak je een cirkeldiagram Plot


Cirkeldiagrammen zijn een van de gemakkelijkste grafieken te maken en te lezen. Ze bieden heldere, beknopte informatie die visueel waarneembaar. Ze zijn leuk om te maken, en zich lenen voor creatieve accenten. Als zodanig, ze zijn zeer geschikt voor presentaties, en ook veel gebruikt in de massamedia.

instructies

Versies voor Excel 2007

1 Open een lege Microsoft Excel-document.

2 Voer uw gegevens in een van beide rijen of kolommen, afhankelijk van wat u probeert te verbeelden. Uw gegevens kunnen variëren van een paar nummers om talloze nummers en labels.

3 Klik om te selecteren en markeer de data - of alle of een deel - dat u wilt weergeven in uw cirkeldiagram.

4 Klik op "Insert", "Grafiek" te selecteren en selecteer vervolgens "Pie" van de Chart Wizard venster.

5 Kies een grafiek sub-type. Het zijn verschillende mogelijkheden hier beschikbaar. Je kan ofwel kies een simpele 2D-grafiek of kiezen voor een 3D-versie. U kunt ervoor kiezen om de grafiek intact te houden of hebben verschillende plakjes uitgesponnen. Zo kunt u denken aan het als een pizza eenmaal (intact) wordt gebakken en hoe het eruit ziet op ieders bord (verdeelde).

6 Klik op 'Volgende'. Bevestig uw gegevens bereik (de posities van de cellen die u wilt opnemen in uw grafiek op te nemen).

LET OP: Als u uw gegevens niet eerder hebt geselecteerd, en verhuisde direct naar inbrengen van de grafiek, zou dit de tijd om het te selecteren zijn.

7 Klik op Volgende. Dit brengt u naar een venster met een scala aan opties die u kunt gebruiken om uw grafiek te wijzigen. U kunt titels toevoegen en laten data labels, evenals toe te voegen rasterlijnen en legenden.

8 Klik op "Finish" om uw cirkeldiagram creëren.

Excel 2007 en 2010

9 Volg de eerste drie stappen zoals hierboven beschreven.

10 Klik op het tabblad "Invoegen" en u zult de "Charts" groep te zien.

11 Uit de beschikbare opties, selecteer "Pie." Dit geeft je meer keuzes over wat voor soort cirkeldiagram u wilt geven (zoals besproken in deel 1). Selecteer de gewenste grafiek. Dit zal resulteren in het cirkeldiagram op uw werkblad wordt weergegeven.

12 Je hebt nu een optie 'Hulpmiddelen voor grafieken "in uw" Snelle toegang "toolbar tonen van drie nieuwe tabbladen:." Design "," Lay-out "en" Format " Als u wilt aanpassen aan uw cirkeldiagram, kunt u deze opties gebruiken.