Hoe kan Firewire Cables werk?

Hoe kan Firewire Cables werk?

De basis

"Firewire" is een type kabel die is gemaakt door Apple. De eerste Firewire-kabel op de markt verschenen in 1995 Firewire is een high-intensity alternatief voor andere soorten kabels zoals USB of Serieel. Het wordt vooral gebruikt om gegevens uit externe apparaten op een computer. Het is opmerkelijk om zijn vermogen om ergens over te dragen tussen de 50 en 400 megabyte per seconde. Dit maakt de kabel gunstig voor apparaten die de overdracht van grote bestanden naar een computer, zoals externe harde schijven.

operatie

Elk einde van een standaard Firewire kabel wordt geleverd met twee verschillende soorten stekkers. Het ene uiteinde is een klein, vier-polige stekker. Dit einde wordt gebruikt voor het aansluiten in de meest compatibele apparaten, zoals camcorders, waar de ruimte beperkt is, zodat de stekker grootte is klein. Het andere uiteinde van de kabel is iets groter, met zes pinnen en kan rechtstreeks op een computer. De gegevens worden vervolgens overgebracht van het apparaat naar de computer via de kabel.

apparaten

Een aantal apparaten gebruiken Firewire-kabels om gegevens naar een computer. De meest opvallende van deze zijn digitale video camcorders. Als het bestand ruwe digitale video is vrij groot, zou een normaal type kabel relatief lange tijd duren video overbrengen. Firewire kabels kunnen video snel en efficiƫnt overbrengen van een camcorder naar een computer er nauwelijks tot geen verlies van informatie en kwaliteit. Andere apparaten die Firewire-kabel gebruiken om informatie over te brengen naar een computer zijn digitale camera's, externe harde schijven en oudere modellen van Apple's iPod lijn van MP3 spelen apparaten.