Hoe maak je een Microsoft Access-query die gebruikmaakt van meerdere criteria in één veld Maak

Het creëren van een query die gebruik maakt van meerdere criteria voor een veld als het runnen van een filter op uw zoekresultaten. Bijvoorbeeld, als u een tabel die volledige adressen van al uw vrienden bevat, kunt u een query die beknopte informatie voor degenen die in New York woont, of voor degenen die in New York woont verschijnt lopen en wiens achternaam begint met de letter "B".

instructies

1 Maak een query op de gebruikelijke manier. Met behulp van het bovenstaande voorbeeld, zou je onder andere de velden "Voornaam" en "Stad". (Zie "Hoe maak je een eenvoudige query in Microsoft Access Maak.")

2 Vanuit het raam database in Query en selecteert de query, klik dan op Design.

3 De query wordt geopend in de ontwerpweergave. In het veld Achternaam, klikt u in het Criteria tekstvak.

4 Om te zoeken naar vrienden waarvan de naam begint met "B" in te voeren als "B *" in het Criteria tekstvak. Druk op Enter.

5 In de Criteria tekstvak voor het veld City, voert u "New York." Druk op Enter.

6 Overschakelen naar de gegevensbladweergave. U krijgt een lijst met alle vrienden wonen in New York waarvan de naam begint met de letter "B" te zien.

Hints

  • Gebruik de * om wild cards te duiden. In het bovenstaande voorbeeld, op zoek naar B * een lijst met alle vrienden waarvan de naam begint met B. geproduceerd
  • Experimenteer met uw vragen om te zien wat er gebeurt als je aan bepaalde criteria te selecteren.
  • Instellen van verschillende criteria kan complex zijn. Verwacht een leercurve voordat je meer geavanceerde bewerkingen kan uitvoeren.