Informatie over NIC Cards

Network Interface Controller of NIC-kaarten zijn een standaard uitbreidingskaart gebruikt om computers verbinding te maken met netwerken grids over verschillende snelheden en protocollen. NIC kaart technologie bestaat al sinds het ontstaan ​​van computers geweest. Maar het was niet altijd als zodanig genoemd en gebruikte platform-afhankelijke protocollen voor de communicatie. NIC-kaarten kunnen computers met elkaar effectief en gemakkelijk te communiceren.

Geschiedenis

Zelfs de vroegste van computers had een soort van netwerkinterface controller kaart. Echter, het was pas in het midden van de jaren 1990 dat een specificatie genaamd Ethernet bereikte een industrie-standaard status en alle computer-platforms begonnen ze te gebruiken als zodanig. Deze oudere Ethernet NIC-kaart technologie bediend met een snelheid van 10 megabits per seconde en had aan boord processors te netwerken cycli offload van de CPU naar de NIC kaart.

Functie

NIC kaarten, net als modems, code en decoderen netwerkgegevens tussen computers en het netwerk. Bovendien zijn deze NIC kaarten verwerken mededelingen over een protocol niveau, zoals het accepteren, te laten vallen, en het initiëren van communicatiekanalen. NIC kaarten ook gegevens correctie en detectie gebruiken om gegevens corruptie te behandelen en te identificeren netwerk zwakke punten. Tot slot, NIC kaarten bieden een manier voor computers zonder on-board Ethernet networking controllers om te communiceren met de computer netwerken gemakkelijk.

types

Momenteel zijn er verschillende soorten NIC kaarten en zij onderscheiden zich door hun respectieve communicatiemiddelen gebruikt om gegevens te verzenden. Een van de belangrijkste media types is koperdraad op categorie vijf of categorie zes kabel. Het tweede type medium is glasvezelbekabeling en gebruikt glasvezels om data te verzenden. Glasvezel is een vrij dure technologie meestal gereserveerd voor enterprise level netwerken. Verder worden deze mediatypen verdeeld tussen verschillende snelheden. Op dit moment, koperdraad is in staat 10/100/1000 Mb / s data transfer snelheden. Glasvezelkabel is op dit moment in staat om enkele honderden Gbit / s en wordt meestal alleen vereist door de hoge data throughput computing.

voordelen

De voordelen van NIC kaarten, buiten van het toestaan ​​van netwerkconnectiviteit met computers die niet aan boord controller hebben, is dat ze gemakkelijk netwerkinterfacing. Ethernet NIC kaarten zijn plug-and-play-compatibel, wat betekent dat een gebruiker alleen om het in en hun respectievelijke besturingssysteem stekker wordt de verbinding detecteren en automatisch te configureren. Bovendien, NIC kaarten zorgen voor een gemeenschappelijk formaat waarmee om te communiceren die voorheen niet beschikbaar was.

overwegingen

Terwijl een netwerk twee computers met elkaar is een gemakkelijke taak vereist zeer minimale technische kennis en apparatuur, kan meer complexe netwerken een aanzienlijke networking taak die de expertise van een gecertificeerde netwerk technicus om bruikbaarheid en efficiëntie te garanderen. Netwerk ontwerp en implementatie voor grootschalige netwerken van meer dan vijf terminals vereist aanzienlijke netwerk planning en ontwerp. Hoewel de meeste gebruikers buiten van business en enterprise-niveau applicaties zal geen zorgen te maken over dit.