Hoe te gebruiken Microsoft Word & Access

Hoe te gebruiken Microsoft Word & Access


Word en Access zijn twee computerprogramma's die zijn ontworpen en gemaakt door Microsoft. Microsoft Word en Access helpen om de productiviteit en de workflow te verhogen. Microsoft Word wordt gebruikt om een ​​verscheidenheid van documenten. Het gebruik van Word is eenvoudig, als je eenmaal weet de basics. Microsoft Access wordt gebruikt om databases en formulieren te creëren. Deze twee programma's zijn een essentieel onderdeel van het Microsoft Office-netwerk.

instructies

Hoe te gebruiken Microsoft Word

1 Klik op "Start" op de linker benedenhoek van het bureaublad. Selecteer "Alle programma's" en klik op "Microsoft Word." Het programma wordt geopend. Klik op "File" en selecteer "Nieuw" om een ​​nieuw project te maken. Een blanco pagina wordt weergegeven, zodat u een document te maken. Een knipperende cursor verschijnt op de blanco pagina. U kunt beginnen om uw document typen.

2 Selecteer het lettertype dat u wenst door te klikken op de tab "Thuis" en het bekijken van de "Lettertype" groep. U kunt klikken op het drop-down menu om het lettertype te selecteren. U kunt ook de lettergrootte kiezen door te klikken op het drop-down menu met nummers getoond. Als u een eerdere versie van Word, kunt u gewoon klikken op het menu drop-down; er is geen tabblad "Thuis". Als u wilt vet een woord of zin, klikt u op "B." Wilt u een woord of zin cursief, klikt u op "I." Dit werkt op oudere en nieuwere versies van Microsoft Word.

3 kogels toe te voegen aan uw document door te klikken op de doos dat drie punten en drie overeenkomstige lijnen weergeeft. Zodra u klikt op die doos, zal een kogel verschijnen. Ga verder door tekst te typen. U kunt klikken op "Enter" om meer kogels te genereren.

4 Klik op "File" en selecteer "Opslaan" om uw document op te slaan. Als u wilt uw document af te drukken, klikt u op "File" en selecteer "Afdrukken."

Hoe Microsoft Access gebruiken

5 Klik op 'Start' op de linker benedenhoek van het bureaublad en kies "Microsoft Access" uit de lijst Alle programma's. Microsoft Access wordt geopend, zodat u een nieuw document te maken. Als Microsoft Access opent, de Assistent Database verschijnt. U kunt selecteer een sjabloon te gebruiken als uw document of u kunt "blanco pagina" te kiezen om te beginnen vanaf nul.

6 U kunt kiezen tussen de "Design View" en de "Gegevensbladweergave" bij het aanmaken van een nieuw document. De "Design View" wordt gebruikt wanneer u configureert formaat en het ontwerp van de nieuwe database. De "Datasheet View" wordt gebruikt om te bewerken, verplaatsen en verwijderen database-waarden. U kunt de gewenste uitzicht vanaf de top van de pagina te selecteren.

7 gegevens toe te voegen in de database door het selecteren van een lijn en het invoeren van informatie. U kunt informatie toe te voegen op elke regel, als u wenst. Zodra u klaar bent met het toevoegen van informatie aan de database, kunt u het bestand op te slaan. Klik op "File" en selecteer "Opslaan" om uw database op te slaan. Als u wilt uw database af te drukken, klikt u op "File" en selecteer "Afdrukken."