Hoe maak je een gadget voor iGoogle te maken?

Gadgets zijn toepassingen die zijn geschreven in eenvoudige HTML en JavaScript met behulp van de ingebouwde JavaScript-bibliotheken beschikbaar in Gadget API, die wordt gemaakt door Google. Gadgets geschreven voor iGoogle moeten toegankelijk voor het publiek en kan worden gehost op een betrouwbare webhost. Op hun kern, iGoogle-gadgets zijn XML-bestanden die moeten worden binnen een OpenSocial container, zoals de iGoogle zandbak. iGoogle gadgets bestaan ​​uit verschillende onderdelen die worden gebruikt om een ​​gestructureerde gebruikerservaring te vormen.

instructies

1 Log in op iGoogle en een account aan te maken. Dit geeft u toegang tot de iGoogle sandbox, dat is de omgeving waar u uw aanmelding voor de lancering zal proefdraaien. Onder de "Bent pagina" koppeling, selecteert u "feed of gadget" koppeling en voer het publiek toegankelijke URL waar u de gadget te plaatsen. Klik op "toevoegen."

2 Maak een eenvoudige "Helloword.xml" bestand met Kladblok. De onderstaande code laat zien hoe het bestand moet worden weergegeven:

<? Xml version = "1.0" encoding = "UTF-8"?>
<Module>
<ModulePrefs title = "Hello World!">
<Vereisen feature = "OpenSocial-0.8" />
</ ModulePrefs>
<Content type = "html">
<! [CDATA [

Hello, world! My First iGoogle Gadget is working!!

]>
</ Content>
</ Module>

3 Kies het type inhoud van uw gadget. Het type inhoud wordt weergegeven in de code zoals hieronder weergegeven:

<Content type = "html">

Content type bepaalt Application Programming Interfaces (API's), die tijdens de ontwikkeling voor u beschikbaar zijn, de weergave van uw gadget, evenals waar de gadget kan worden ingezet. Inhoudstypen kan ofwel "HTML" of "URL".

4 Gebruik Google API's om functionaliteit toe te voegen aan de gadget. Gebruik bijvoorbeeld de Google Maps API geocoder om geografische locaties opgeven.

5 Inclusief alle JavaScript-oproepen voor kleine gadgets in hetzelfde XML-bestand naar de codering proces te vereenvoudigen. Het gaat om het zetten van al de JavaScript-code, XML-gegevens en HTML in één bestand in plaats van de JavaScript-code wonen in een extern bestand van waar het kan worden verwezen. Scheid de code met behulp van de juiste codering-tags.

6 Sla het bestand met alle van de code als een HTML-bestand door het toevoegen van de "<html>" en "</ html> 'labels aan het begin en het einde van de code, respectievelijk. Sla het bestand met behulp van een ".html" extensie. Upload het op het publiek toegankelijke URL door te klikken op "maak een nieuw project" in Project Hosting op Google code vermeld (zie bronnen).

7 Reload uw iGoogle-pagina door te klikken op de "Refresh" knop op de browser of door op "F5." Het bericht hieronder moet worden weergegeven om te bevestigen uw gadget werkt en toegankelijk is:

"Hallo wereld! My First iGoogle Gadget werkt !!"

Hints

  • Gadgets ontwikkeld met behulp van "html" content types hebben al hun code, die de HTML, JavaScript en andere browser bevat objecten die in de gadget zelf. HTML is de standaard type. De "URL" content type woont op een afgelegen locatie en is toegankelijk via een URL. Dit betekent dat een gadget met de "URL" content type JavaScript en HTML-opmaak binnen de gadget zelf niet kan bevatten.
  • Google documenteert de verschillende gadget extensies die ontwikkelaars kunnen gebruiken om functionaliteit toe te voegen. Gebruik deze middelen om het gedrag van uw gadgets, evenals wijzigen interactiviteit toe te voegen wanneer dat nodig is.