Voordelen & Nadelen van Wireless Media

Voordelen & Nadelen van Wireless Media


Draadloze media is een vorm van communicatie die computers en mobiele apparaten verbonden met andere computers en gegevensbronnen via radiogolven. Het heeft op grote schaal voordelen voor zowel thuis als zakelijk gebruik, met inbegrip van de toegenomen mobiliteit en toegang op afstand. Echter, de toegang tot een netwerk zonder fysiek verbonden (via kabels), presenteert nadelen in de beveiliging. De World Health Organization (WHO) heeft ook gezegd dat mensen met een overmatige blootstelling aan draadloze communicatie kan schadelijke gevolgen voor de gezondheid ervaren.

Enhanced Mobility

Het grootste voordeel van draadloze media en draadloze netwerken is de mogelijkheid om eenvoudig toegang te krijgen tot deze, zowel lokaal als vanuit afgelegen locaties. De technologie biedt een netwerk voor ons om te communiceren met behulp van mobiele telefoons. In het bedrijfsleven, dit maakt het mogelijk werknemers in informatie-gebaseerde industrieƫn om te bewegen hun werkgebied om samen te werken met andere (lokale), alsmede toegang tot informatie die is opgeslagen op bedrijfsdatabases terwijl thuis of op de weg (op afstand), het verhogen van de productiviteit.

infrastructuur Kosten

Om verbinding te maken met servers, netwerken en andere computers met behulp van draadloze media, uw machine alleen om draadloze mogelijkheden hebben en zorgen voor beveiliging toegangscodes. Als alle computers in een huis of kantoor zijn verbonden met behulp van draadloze media, de eerste installatie en veranderingen in het netwerk zoals toegang en beveiliging kunnen allemaal worden uitgevoerd door een administrator met toegang tot het netwerk. Er is geen noodzaak voor bedrading machines of servers samen, die geld en tijd bespaart in hardware en arbeidskosten.

veiligheid

Volgens het SANS organisatie, een coƶperatieve onderzoek en onderwijs organisatie, alle vormen van netwerken en het verzenden van gegevens te komen met enige vorm van beveiliging, maar veiligheid is het meest gecompromitteerd met behulp van draadloze media. Aangezien gegevens en gegevens op afstand door de lucht via radio- of microgolven wordt verzonden, kan worden opgevangen en ontcijferd door iedereen bereik draadloze connectiviteit mogelijkheden. Encryptie technieken worden gebruikt als veiligheidsmaatregel die gegevens onleesbaar verlaat zonder dat de beveiligingscodes te ontgrendelen. Echter, hebben hackers aangetoond dat zelfs encryptie is niet onfeilbaar, en er zijn manieren om de toegang tot schijnbaar de meest veilige draadloze netwerk.

Gezondheidseffecten

Volgens een CNET verslag van juni 2011 heeft de World Health Organization straling van draadloze media aangegeven als een 'mogelijk kankerverwekkend'. Dit betekent dat, hoewel enige causaliteit tussen beide niet is vastgesteld, verder onderzoek gerechtvaardigd. Er wordt gespeculeerd dat verhoogde magnetron en radiosignalen naar de hersenen beschadiging van hersenweefsel en tumor groei veroorzaken, vooral aan dezelfde kant van het hoofd die draadloze toestellen worden gebruikt. Waarschuwingen zijn uitgegeven tegen kinderen gebruik van mobiele telefoons in landen zoals Rusland, Duitsland en Frankrijk.