Router geen verbinding maken met SMTP Host

Router geen verbinding maken met SMTP Host


De SMTP of Simple Mail Transfer Protocol, dienst een email functie die een email draait op één plaats verplaatst naar een andere als het reizen op weg van zender naar ontvanger. Routers hebben informatie die de netwerkbeheerder soms nodig heeft, en de fabrikanten van de routers hebben een functie binnen het apparaat dat dergelijke informatie verstuurt via e-mail naar de beheerder toegevoegd. Hoewel dit optioneel is, en de router kan functioneren zonder de SMTP opgericht, is het zeer belangrijk voor het oplossen van problemen en voor beveiligingsinformatie doeleinden. Problemen met deze instellingen is zeer eenvoudig.

instructies

1 Open uw browser op elke computer aangesloten op het netwerk en toegang tot de instellingen inlogpagina volgens de instructies van de fabrikant van de router. Meestal wordt dit gedaan door het IP-adres van de router in het adresveld van de browser en op 'Enter' op het toetsenbord.

2 Meld u aan bij de instellingen en ga naar het gedeelte "e-mail". Als u de router nodig om informatie via e-mail te sturen naar u, plaats een vinkje naast "Turn E-mail Notification On" om het mogelijk te maken. In de "Uw Server uitgaande post" tekstvak de naam van de SMTP-server die u van uw Internet Service Provider of uw e-mailservice zoals 'smtp.gmail.com' als uw e-mail wordt opgezet met Gmail. In de "sturen naar Dit e-mail adres" veld, typt u de e-mail die deze berichten, of je email adres moet ontvangen.

3 Plaats een vinkje naast "Mijn Mail Server vereist authenticatie" om het te activeren als uw e-mailservice vereist inloggen voordat u een e-mail. Typ uw log-in ID en wachtwoord van de SMTP-server in de tekstvakken. Klik op "Apply" of "Opslaan" om de nieuwe instellingen op te slaan.

4 Start uw router om de nieuwe instellingen door te voeren en de router aan te sluiten op de SMTP-server. Controleer of uw router is aangesloten op het internet.

Hints

  • Het IP-adres van de router in veel gevallen is 192.168.1.1 of 192.168.0.1.