Hoe maak je een foto Oval Met behulp van IrfanView Make

Foto's bijsnijden in een ovale vorm kan variatie toe te voegen aan uw foto collages, het formaat van uw foto's voor ovular grenzen of gewoon verwijderen van ongewenste delen van een foto. En met de hulp van IrfanView, een gratis foto-editor, kunt u uw foto's bijsnijden in ovalen van elke omvang. En terwijl je nodig hebt om een ​​aantal van instrumenten van het programma gebruiken om een ​​ovaal te maken, kan het werk worden aangepakt met relatief gemak en in een kwestie van minuten.

instructies

1 Start IrfanView. Klik op het mappictogram, gelegen in de linkerbovenhoek van het programma, om uw afbeelding te importeren in het programma.

2 Klik op de "Edit" rubriek aan de bovenkant van het programma, en selecteer dan de "Show Paint Dialog" optie in het drop-down menu dat onder de "Edit" rubriek verschijnt.

3 Klik op de "Ellipse" tool in de "Paint" menu dat verschijnt. Stel de waarde in de "Breedte (px)" vak aan ten minste 10. Klik op de kleur vak aan de onderkant van het menu Paint, en selecteer vervolgens een rand kleur voor je ovaal, uit het kleurenpalet dat wordt weergegeven.

4 Ga met je muis over de foto, terug in het hoofdvenster IrfanView's, uw ovaal over de afbeelding te tekenen.

5 Klik op de "Selection" tool in het menu "Paint". Sleep de selectie-instrument over uw ovaal tot een strakke vak te tekenen omheen. Klik op de "Edit" rubriek en selecteer de optie "Crop selectie".

6 Klik op de "Eraser" tool in het menu Paint. Wis de resterende afbeelding buiten uw ovaal - Sleep de "Eraser" tool over de ongewenste deel van het beeld.

7 Klik op de "Opslaan als" optie bij de bovenkant van het programma en sla uw imago.