Wat is een Hard Disk Drives?

Wat is een Hard Disk Drives?


Een harde schijf of HDD, is een computer onderdeel dat gegevens schrijft aan - en haalt gegevens uit - een harde schijf. In vergelijking met andere typen opslagmedia, zoals floppy disk en CD-ROM, een harde schijf is meestal sneller en groter, waardoor de integrale opslaglocatie of datacenter binnen een computer. Omdat harde schijven en harde schijven zijn geïntegreerd, waarbij de laatste permanent woonachtig in de voormalige, mensen vaak verwijzen naar de componenten gezamenlijk "harde schijven."

Geschiedenis

IBM introduceerde 's werelds eerste harde schijf in september 1956 met de release van de IBM 305 Random-Access Method of Accounting and Control computer. Vóór de komst van de harde schijf technologie, ingenieurs ingeroepen magnetische drums bekend als drum-geheugen computers of drum machines voor de opslag van computergegevens. Terwijl de eerste personal computer of PC harde schijven 10 megabytes of MB aan gegevens kon houden, kan de moderne harde schijven omhoog van 100 gigabyte of GB te houden.

Bouw en de exploitatie

Harde schijven lezen en schrijven van gegevens met behulp van gespecialiseerde, elektromagnetische componenten bekend als hoofden. Deze koppen verbinding met mechanische componenten bekend als schuiven, die op hun beurt aansluiten op grotere componenten genoemd armen. Actuatoren, die mechanismen die geautomatiseerde taken in beweging zijn, houdt het hoofd, schuif en arm vergaderingen plaats over de oppervlakken van harde schijven. Om gegevens te lezen of te schrijven, de elektromagnetische hoofden interactie met de harde schijf platters, die vlakke, harde schijven die gegevens als magnetische patronen op te slaan zijn. De harde schijven platters hebben gaten in hun centrum en draaien rond motorgestuurde spindels.

Hard Disk Drive Interfaces

Computer operators in staat zijn om de controle en commando's naar de harde schijven te geven door middel van het gebruik van HDD aansluitingen. Deze interfaces maken harde schijven om met andere computercomponenten, zoals centrale verwerkingseenheden. Volgens Computer Hope, vanaf 2011, Advanced Technology Attachment, interfaces en hun varianten zijn de meest voorkomende vormen van de harde schijf interfaces voor thuiscomputers. Terwijl Apple computers vaak Serial ATA-interfaces, pc's vaak Integrated Drive Electronics interfaces, die afhankelijk zijn van dezelfde technologie als ATA gebruiken.

Transfer tarieven

Het ontwerp van de harde schijven kan de apparaten om hoge overdrachtsnelheden te bereiken. Transfer rate verwijst naar de snelheid waarmee een schijf data van de ene plaats kan overdragen aan een andere. Harde schijven hebben twee soorten transfer rates: interne, dat is de snelheid waarmee een harde schijf data vanaf een schijf schotel naar een buffering component kan sturen; en externe, die de snelheid waarmee een harde schijf gegevens van een buffercomponent te computergeheugen kan verzenden. Hoe sneller een harde schijf van de transfer rates, hoe sneller een computer in staat zijn om run programma's te laden en.