Hoe vindt u het aantal keren dat een personage in een String

Programmeertalen kan vervelend operaties op een snelle snelheden te voeren. Bijvoorbeeld kan een programmeertaal te gebruiken om alle voorkomens van een aantal tekens in een zeer lange tekenreeks. Dit zal de computer aanzienlijk minder tijd dan een mens zou nemen. Een goede taal om te leren hoe je een programma te schrijven als dit is C, omdat het behandelt strings als personage arrays die direct kunnen worden benaderd. Andere talen behandelen strings als objecten en zijn toegankelijk via high-level methoden. Om echt te begrijpen van de activiteiten die betrokken zijn bij dit programma, C is een uitstekende keuze.

instructies

1 Laad de C IDE door te klikken op het programma icoon. Wanneer het wordt geopend, selecteert u "Bestand"> "Nieuw"> "Project" en kies "C Project" naar een nieuwe C-project te creëren. Een blanco broncode bestand verschijnt in de tekst editor deel van de IDE.

2 Neem de standaard bibliotheek door het schrijven van de volgende verklaring aan de bovenkant van de source code file:

omvatten <stdlib.h>

3 Verklaren een belangrijke functie, dat is waar uw uitvoering van het programma zal beginnen. Alle source code zal gaan binnen de accolades van de belangrijkste functie. Om een ​​hoofdfunctie te verklaren, schrijf het volgende in het lichaam van de source code file:

int main (void)

{

}

4 Verklaren een integer variabele met de naam "count", die het aantal keren dat een karakter in een string op te slaan. Zet de volgende uitspraak binnen de accolades van de belangrijkste functie:

int count = 0;

5 Verklaar een string door het schrijven van de volgende verklaring onder de ene geschreven in de vorige stap:

char str[11] = "Hello World";

6 Doorloopt het koord door een lus "voor". Een lus herhaalt een aantal keer en voert de verklaringen binnen haar accolades bij elke iteratie. Om een ​​lus dat 11 keer (gelijk aan het aantal karakters in de string) herhaalt maken, schrijft u de volgende verklaring onder de verklaring geschreven in de vorige stap:

for (int i = 0; i &lt; 11; i++)

{

}

7 Test elk karakter in de string te zien of het is de letter 'o'. Een "if" statement grepen deze taak gemakkelijk. Schrijf het volgende als statement binnen de accolades van de lus:

if(str[i] == 'o')

{

}

8 Verhoog de waarde van de tellen elke keer dat de letter "o" is gevonden in de string. Zet de volgende verklaring binnen de accolades van de if-statement:

count++;

9 Print de waarde van de telling door het schrijven van de volgende verklaring aan de onderkant van de belangrijkste functie, buiten de accolades van de if en de lus.

printf("%d", count);

10 Voer het programma door op de groene pijl zich aan de bovenkant van de IDE. Het programma telt het aantal keren dat de letter "o" in de string, en dan drukt het resultaat. De uitvoer ziet er als volgt uit:

2