Waarom is niet de muis te klikken op mijn Inspiron 1501?

Waarom is niet de muis te klikken op mijn Inspiron 1501?


De Dell Inspiron 1501 laptop gebruikt een geïntegreerde touchpad muis voor navigatie die kan mislukken voor een aantal specifieke redenen. Zelfs een computer reparatie beginner kan dit probleem op te lossen in een paar eenvoudige stappen.

Software

Controleer of de muis niet is uitgeschakeld. Om muisstuurprogramma controleren, klik met de rechtermuisknop op My Computer en vervolgens Eigenschappen> Hardware> Apparaatbeheer en te zien of er een vraagteken naast de Muizen en andere aanwijsapparaten driver lijst. Zo niet, ga naar Start> Configuratiescherm> Muis om te controleren of de knoppen zijn niet uitgeschakeld. Voer een volledige antivirus en antispyware-scan om de mogelijke oorzaken te elimineren.

extern

Vreemde voorwerpen of vloeistoffen kunnen dit probleem veroorzaken. Reinig rond de randen van de muisknoppen en controleer ze niet worden beperkt. De knoppen moet een beetje klikkend gevoel hebben als correct. Spray ingeblikte lucht aan de randen of schoon met een watje met alcohol als dat nodig is.

Vervanging

Vervang, indien nodig, door het verwijderen van de bovenkap en het toetsenbord van de laptop. De muis is geïnstalleerd met een lint kabel of een plastic draad connector, afhankelijk van het moederbord Dell gebruikt op uw specifieke partij. Een andere, eenvoudigere en goedkopere optie is een externe muis.