Hoe om sites met DNS blokkeren

Hoe om sites met DNS blokkeren


Er zijn verschillende manieren om ongewenste inhoud te blokkeren van uw computer of thuisnetwerk te bereiken. Eén daarvan is door het wijzigen van instellingen op de DNS-server. Wanneer u een webadres typen in een browser adresbalk van uw computer nodig heeft om te weten waar op het internet om die site te vinden. Om dit te doen, uw computer stuurt een verzoek om een ​​domeinnaam server, of DNS, die vervolgens vertelt de computer de juiste internetadres (IP-adres) voor de website. U kunt een DNS-server te programmeren te blokkeren of omleiden verzoeken om specifieke websites.

instructies

1 Meld u aan bij web toegankelijke bedieningspaneel of configuratiepagina uw DNS-server.

2 Klik op de optie "Maak een zone voor forward lookup." De exacte locatie van deze optie is afhankelijk van uw DNS-provider en software. Geef de zone de naam van de website die u wilt blokkeren (bijvoorbeeld "google.com" als je wilde de toegang tot Google te blokkeren). Geef de zone te zijn "primaire."

3 Stel de Alias ​​"CNAME" voor de zone van de website of het IP-adres waar u wilt de gebruiker omleiden.

4 Stel de gastheer "A" record naar het IP-adres van de server waar u wilt de gebruiker omleiden. Stel de "A" naamrecord's te zijn "*".

5 Stel de CNAME op "localhost" en de "A" record "127.0.0.1" volledig de gerichte website te blokkeren.

6 Sla uw nieuwe zone door te klikken op de "Save", "Klaar" of "Finish" op de zone configuratie scherm. De naam van deze optie is afhankelijk van uw DNS-provider en software.

7 Reset DNS-cache van uw computer. Om dit te doen, klik op "Start" en vervolgens op "Run." Typ "ipconfig / flushdns" in het tekstvak en klik op "OK."

8 Hoe om sites met DNS blokkeren

Altijd onthouden om te besparen en uw wijzigingen te testen.

Test uw configuratie met behulp van uw webbrowser om te proberen de website te bezoeken.

Hints

  • Tijdens het maken van wijzigingen aan de DNS kan worden gebruikt om bepaalde websites blokkeren, is het niet waterdicht en eenvoudig worden omzeild. Er zijn verschillende andere effectievere methoden, zoals het veranderen van het Windows hosts of gebruik van een externe Internet filter.
  • Onjuiste wijzigingen in uw DNS-instellingen kan leiden tot ongewenste gevolgen, zoals je geen toegang tot het internet. Raadpleeg uw ISP of DNS-provider met betrekking tot het maken van een back-up van uw DNS-records voordat u wijzigingen aanbrengt.