Hoe de jQuery datepicker in HTML installeren

JQuery is een JavaScript-bibliotheek die het gemakkelijker maakt om scripts die interactiviteit en animatie toe te voegen aan webpagina's te schrijven. Ontwikkeld door dezelfde mensen die jQuery, jQuery UI maken of User Interface is een add-on bibliotheek die een verscheidenheid aan nuttige-interface tools waarmee u websites toevoegt. Inbegrepen in jQuery UI is de datum picker script, dat een pop-up kalender aan een tekstveld dat u wilt toevoegt. Om dit te bereiken, alles wat je hoeft te doen is het toevoegen van de bibliotheek bestanden naar uw webpagina en het gebruik van jQuery om de datum picker hechten aan een bepaalde vorm veld

instructies

1 Open uw HTML-bestand in Kladblok of een programma code te bewerken. Kijk voor "<script>"-tags in de code en te controleren om te zien of je webpagina bevat de jQuery en jQuery UI bibliotheken. Gebruik deze code om de bibliotheken toe te voegen:

<Script type = "text / javascript> </ script>

<Script type = "text / javascript> </ script>

De bovenstaande code gaat ofwel boven de afsluitende "</ head>" tag of boven de afsluitende "</ body>" tag in uw HTML-code.

2 Zoek het tekstveld dat data in de HTML-code van uw formulier neemt. Voeg het veld als het nog niet bestaat:

<Label> Datum: <input type = "text" id = "getdates" /> </ label>

Uw tekst veld heeft behoefte aan een ID als u de datumkiezer toe te voegen.

3 Ga terug naar je "<script>" markeringen en voeg een nieuwe reeks van "<script>" labels in het kader van de laatste in de lijst. Schrijf jQuery code tussen de "<script>" labels, te beginnen met een functie om te controleren of de pagina is geladen:

$ (Function () {

});

Al uw jQuery code moet gaan in de bovenstaande functie, zodat het niet draaien voordat alle pagina-elementen worden geladen.

4 Gebruik deze regel code om de datum picker hechten aan het tekstveld:

$ ( "# Getdates") datepicker ().;

Verander "getdates" om de ID naam van het veld datum in uw formulier.