Welke programma's worden gebruikt om een ​​MMORPG maken?

Massively multiplayer online roleplaying games (MMORPG's of gewoon MMO's) zijn entertainment software ontworpen om honderden of duizenden gamers om samen te spelen over het internet. Technologieën die alle video games ten grondslag liggen moeten worden aangevuld met specifieke programma's die het mogelijk maken voor een dergelijke massale verkeer en gelijktijdig te spelen. Deze programma's zijn over het algemeen gebruikt door kunstenaars, ingenieurs en ontwerpers, evenals projectmanagers.

Kunst

Kunstenaars moeten modellen van dergelijke in-game items als personages, monsters, bomen, zwaarden, enzovoort maken. De meest populaire programma's voor 3D-modellering zijn 3Ds Max en Maya, zowel door Autodesk. Sommige kunstenaars maken gebruik van een eenvoudige modellering programma zoals Google Sketchup om snel prototyping te doen ook. Ze kunnen dan "verf" of textuur van de modellen met behulp van Photoshop, Gimp, of een soortgelijk tekenprogramma.

Sommige kunstenaars moeten ook te componeren film-achtige sequenties bekend als cut-scenes of cinematics. Deze zijn meestal gemaakt in After Effects, Final Cut Pro of in de video game-engine.

bouwkunde

Programmeurs zijn belast met het maken van de moeren en bouten van het spel. Deuren die open en dicht, personages en projectielen die bewegen, en zelfs het feit dat onze karakters niet door de vloer vallen, zijn de resultaten van ingenieurs creëren van een game engine. Deze motor is de code die het spel run maakt, en ons in staat stellen om verbinding te maken via het internet.

Motoren kunnen worden gemaakt vanaf het begin door direct te werken in een programmeeromgeving, zoals C ++, C # of Java. Andere motoren zijn gemaakt voor een vorige spel, en vervolgens een licentie voor gebruik in een nieuw spel. Dergelijke motoren als Bron, Hero, Unreal en Torque kunnen allemaal worden gewijzigd door de ingenieurs voor gebruik in de nieuwe MMO's.

Ontwerp

Game designers en level designers neem het spel elementen die door de kunstenaars, en binnen de omgeving gecreëerd door de programmeurs manipuleren. Game ontwerpers vaak gebruik van Google Sketchup om ruw uit hun ideeën, en vervolgens direct werk in de motor om ambachtelijke de individueel spel gebieden en missies. Zij kunnen ook programmeren in C #, Lua of een andere scripttaal.

Sound ontwerpers gebruiken software zoals Dolby Pro Logic II, Firelight's FMOD of Audiokinetic's Wwise samen met keyboards en andere instrumenten voor het opnemen, afspelen en meng aangepaste geluiden voor elk spel.

Natuurlijk, veel vroege ontwerpen, en veel van het spel schrijven, is gewoon gedaan door het schrijven van het ontwerp documenten in Microsoft Word. De meeste spel producenten zullen sterk afhankelijk zijn van standaard project management software zoals Microsoft Project, Confluence of Zoho.