Hoe maak ik een uitzondering in JavaScript Gooi

Als je ooit wilt "gooien" een woedeaanval tijdens het schrijven van een script met de JavaScript-programmeertaal, het is volkomen begrijpelijk. Helaas, driftbuien niet goed werken in JavaScript. U kunt een uitzondering zeker te gooien, maar zolang je weet waar en waarom het juiste te doen.

instructies

Gooi een uitzondering in JavaScript

1 Begrijpen wat het gooien van een uitzondering in JavaScript werkelijk is: een andere manier van besturen van hoe een JavaScript reageert op data. Een uitzonderingen vertelt het web browser, "Hey -. Als een bepaald iets gebeurt op deze pagina en volg mijn bevel" U kunt "gooien" allerlei "uitzonderingen," met inbegrip van fouten, tekst, getal, Booleaanse waarden en zelfs objecten.

2 Beslissen wat voor soort uitzondering die u wilt gooien. In de onderstaande voorbeelden zal de uitzondering fout genoemd worden "whoops."

3 Een reactie op wat is nodig opdat de voorbeeldscript iets fout bellen hebben. Dus ga op en maak een variabele die een reactie opslaat. Voorbeeld: X = prompt ( "Voer een getal kleiner dan 5:", ""). Dit voorbeeld vraagt ​​een bezoeker van een aantal minder dan 5 te voeren in een prompt box. Als het antwoord groter dan 5 is, dan is het voorbeeld script zal iets om een ​​uitzondering (of fout) gooien hebben.

4 Beslis wanneer u de uitzondering te gooien. Voorbeeld: probeer
}
if (x> 5)
gooien "whoops"

5 Vang de fout als het zich voordoet en op te slaan in een nieuwe variabele. Voorbeeld: vangst (wronganswer)

6 Vertel het script hoe te reageren op een fout betrapt. Voorbeeld: if (wronganswer == "whoops")
alert ( "BZZZZzzzzZZZZTT!")

7 Bestudeer de volgende voorbeeld demonstreert dat het gooien van een uitzondering in JavaScript. Het zal "BZZZZzzzzZZZZTT" weer te geven in een waarschuwingsvenster als de prompt box respons groter is dan 5.
x = prompt ( "Voer een getal kleiner dan 5:", "")
proberen
{
if (x> 5)
gooien "whoops"
}
vangst (wronganswer)
{
if (wronganswer == "whoops") alert ( "BZZZZzzzzZZZZTT!")
}

8 Kopieer de code en plak deze op uw webpagina's. U kunt gewoon de plaats van de variabelen in de steekproef code met uw eigen waarden.

Hints

  • A "gooien" moet worden geschreven in alleen kleine letters. Hoofdletters worpen fouten genereren.